Elindultak a KRESZmenők!

Útjukra bocsátottuk a KRESZmenőket, két barátot, akik mindenkinek ismerősek lehetnek, és a gyakori, veszélyt rejtő forgalmi szituációkba ajánlott biztonságos közlekedési viselkedésre hívják fel a figyelmet.

 

2018-as baleseti helyzetkép

A KSH adatai alapján tavaly a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma kis mértékben nőtt, egy olyan időszakban, amikor a hazai gépjárműparkban, az értékesített üzemanyag mennyiségében, valamint az országhatárainkat átlépő járművek számában ugyancsak növekedés történt.

 

Az egy hetes közúti ellenőrzés akció eredményei

Egyhetes ellenőrzés során több mint 4 ezer esetben tapasztalták a rendőrök a biztonsági eszközök használatának elmulasztását.

 

Tehermentesít majd az új komáromi Duna-híd

180 kilométeres kerülőtől is megszabadíthatja majd a kamionsofőröket a várhatóan jövőre elkészülő, új komáromi Duna-híd. Ez környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági szempontból is jótékony hatással lesz a térségre.

 

Tragédia: halálos autóbaleset Mezőörsnél

Két személyautó ütközött, majd gyulladt ki Mezőörsnél vasárnap, március 10-én délelőtt. A járművekben heten utaztak, közöttük két gyermek. A szörnyű tragédia következtében az utasok mindannyian életüket vesztették.

 

Szellemkamion az M3-ason

James Bond filmekbe illő trükkel spórolt egy kamionos az útdíjakon, és valószínűleg a gyorshajtási bírságokon. De lebukott, így ez a spórolás sokba fog neki kerülni.

 

Dohányozni tilos?

Olaszországban szakértők vitáznak arról, hogy bevezessék-e a dohányzás tilalmát gépjármű vezetése közben.

 

Túl sok a HÉV baleset

Ismét HÉV szerelvény gázolt el egy férfit a III. kerületben. Utánajártunk, milyen okok állnak a HÉV balesetek hátterében, és hogyan lehetne mindez elkerülhető.

 

Túl gyorsak a járdára?

Rohamosan terjed az e-roller-használat, már „csak” szabályozásra lenne szükség.

 

Interjú Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnaggyal

Az állampolgárok közös sikere lehet a kevesebb közúti baleset.

 

A jövő útjai

A rendszerbe csatolt autók nagyobb biztonságot ígérnek. A rendszerben működés nagyban segíti a megbízható önvezetés megoldását is.

 

Új mentőhajó a Dunán

A fürdőzők és a vizisportolók nagyobb biztonságban érezhetik magukat a Dunán az új alapítványi mentőhajó üzembeállításával.

 

0,8? Már csak az Egyesült Királyságban

Máltán is csökkentették az ittas vezetés engedélyezett limitjét.

 

Ne válj utcai zombivá!

Februári hétfő, reggel fél nyolc. Budapest. Az eső zuhog. Kamaszok dugig pakolt iskolatáskával, sportzakós úriemberek papírkötegekkel sietnek a dolgukra. A forgalom maga a káosz, autók százai suhannak egymás után. És akkor, a figyelmetlen gyalogos lelép a zebrára…

 

Sebességmérő adatbázis?

Amennyiben egy adatbázis pontatlan, nem ellenőrzött adatokat tartalmaz, akkor az téves következtetések, információk alapjául szolgálhat.

 

Autópálya csata

A német autópályákat használó külföldiek diszkriminatív díjfizetési tervezete ellen lépő osztrák és holland beadvány nem ért célt.

 

Csak jogszerűen!

A magyar rendőrség sebességellenőrző tevékenysége megfelel a hatályos jogszabályok és belső normák előírásainak.

 

Lejártak a 2018-as éves autópálya-matricák!

A 2018-ban vásárolt éves matricák érvényessége 2019. január 31-én éjfélkor lejárt. Ideje beszerezni az újat!

 

Fejlemény a Dózsa György úti halálos baleset ügyében

A 2017 májusában történt kétrésztvevős halálos baleset kapcsán a Mercedes vezetője részben beismerte a bűnösségét. Pesti Központi Kerületi Bíróságon pénteken.

 

Részvétel európai ellenőrzésekben

A rendőrség idén kilenc európai-szintű közúti ellenőrzésben vesz részt, amelyeket a TISPOL szervez.