Aktuális Magazin Események Háttér Videók Galéria Megelőzés Tanácsok Partnereink Magunkról  
 
 

Diákok KRESZ versenye

Több mint tízezer diákot mozgatott meg a Generali Nagy Diák KRESZ Teszt, melyben a biztosító társaság együttműködő partnere az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a DUE Médiahálózat volt.

 

Speed akció Európában és Magyarországon

A héten európai szintű közúti ellenőrzésekre kerül sor. A TISPOL által szervezett akció a magyarországi úthálózatra is kiterjed.

 

Speedmarathon 2017-ben is

A sebességellenőrzéssel kapcsolatos kezdeményezés elmúlt évekbeli sikere és a kedvező tapasztalatok miatt a magyar rendőrség ismét részt vesz az egész Európát érintő kezdeményezésben.

 

Biztonsági öv ellenőrzés Európa-szerte

Ezen a héten Európa mintegy 27 országában biztonsági öv ellenőrzésekkel találkozhatnak az autósok. Magyarországon péntektől vasárnapig tartanak a fokozott ellenőrzések.

 

Emlékezzen velünk!

Gyertyagyújtás a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére

 

Veszélyes a köd!

Az utóbbi, és az elkövetkező nap közös jellemzője az erős köd. Már több súlyos baleset történt, ezt megelőzendő fokozott óvatossággal kell a ködben vezetni!

 

Szilveszterkor is józanul!

Az évforduló napjaiban sajnos többen ülnek ittasan a volán mögé az év más időszakaihoz képest. Ön ne tegye ezt! Megmondjuk azt is, miért!

 

Kellemes ünnepeket!

Azt kívánjuk, hogy a Karácsony valóban a család, a szeretet és a békesség ünnepe legyen, és az ünnepek alatt senkit ne érjen baleset.

 

Őket is hazavárták!

Színházi előadást és baleset-megelőzési konferenciát tartottak Pécsett a fiatalok részére. A cél: a közúti tragédiák megelőzése.

 

Mindenszentek és Halottak Napja

Rendőrök segítik a biztonságos közlekedést a közutakon, illetve a temetők környékén.

 

Fokozott ellenőrzések

A tehergépkocsik és autóbuszok forgalmát ellenőrzték Magyarországon és Európában egyaránt.

 

Biztonsági öv ellenőrzések Európában

A TISPOL „Seatbelt” kampánya keretében hazánkban keddtől csütörtökig, Európában viszont egész héten fokozott biztonsági öv ellenőrzésre számíthatnak a gépjárművezetők és utasaik.

 

Sebességellenőrzés Európában és Magyarországon

A héten európai szintű közúti ellenőrzésekre kerül sor. A TISPOL által szervezett akció a magyarországi úthálózatra is kiterjed.

 

Tehergépkocsi és autóbusz ellenőrzés Európa-szerte

Július utolsó hetében az európai rendőrök a legnagyobb közúti járművek, a tehergépkocsik és autóbuszok forgalmát fokozottan ellenőrzik.

 

Gyalogos-kerékpáros közlekedésbiztonsági hét

A Heves megyei Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonsági hetet hirdetett meg a legvédtelenebb közúthasználók, a gyalogosok és kerékpárosok védelme érdekében.

 

MOTOFEST 2016

Suzuki ORFK-OBB Motofest motoros fesztivál 2016. május 14-én a Hungaroringen.

 

See Cyclist, Think Horse!

Egy nem mindennapi közlekedésbiztonsági kampány Skóciából, a védtelen úthasználók körébe tartozó kerékpárosok biztonságának fokozására.

 

Közlekedésbiztonsági Nap Salgótarjánban

Hatodik alkalommal rendezték meg ezt a baleset-megelőzési programot a nógrádi megyeszékhelyen.

 

Unsere Autobahn is keine Rennstrecke

A mi autópályánk nem versenypálya! – új német kampány a gyorshajtások visszaszorítása érdekében.

 

Óvatosan Húsvétkor is!

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) és az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) a húsvéti ünnepi időszakra vonatkozóan közös sajtóeseményen hívta fel a figyelmet a közlekedésbiztonsági kockázatokra.

 

Véget ért a Féken tartott lendület

A három fordulós megyei közlekedésbiztonsági rejtvénypályázat nyertesei Kecskeméten vették át nyereményeiket.

 

Mini KRESZ FESZT

A fővárosi Minipolisz területén budapesti és Pest megyei diákok a biztonságos közúti közlekedéssel ismerkedhettek.

 

Krétarajz kampány Nógrádban

Fényvisszaverő mellények italkimérő egységekben, világító hatású 3D krétarajz-alakok az utak mentén – mindezek hazánk legkisebb megyéjében.

 

Rejtvénypályázat forduló

Harmadik, egyben utolsó fordulójához érkezett a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság „Féken tartott lendület” című közlekedésbiztonsági rejtvénypályázata.

 

A kegyelet hétvégéjén is óvatosan!

A november 01-ét is magába foglaló hétvégén rendkívüli forgalomra, zsúfolt utakra, megnövekedett menetidőre és fokozott balesetveszélyre is számíthatnak. Fogadják meg tanácsainkat annak érdekében, hogy mindenki épségben érjen el úticéljához!

 

Hova siet?

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (Bács MBB) három fordulóból álló rejtvénypályázatot hirdetett meg, féken tartott lendület címmel. Íme az aktuális rejtvény!

 

Híd a generációk között

Veszprémben a tanévkezdés időszakában az iskola rendőre az általános iskolák első osztályos tanulóit a nyugdíjasokkal együttműködve közlekedésbiztonsági sétára kísérik az iskola környékén.

 

Tedd láthatóvá a nagyit!

Egy új közlekedésbiztonsági fotó- és videópályázat a 12-22 évesek részére, mely során a szülőket, vagy nagyszülőket kell bemutatni, hogyan is közlekednek a mindennapokban gyalogosan, vagy kerékpárral. Beadási határidő 2015. október 15.

 

Varázslat okostelefonnal!

Egy döbbenetes és sokkoló közlekedésbiztonsági spot svájci módra

 

Kerékpáros suli program

Több ezer általános iskolás kerékpárját vizsgálták át Jász-Nagykun-Szolnok megyében a tavaszi szezonban meghirdetett közlekedésbiztonsági kampány keretében.

 

Rajzpályázat eredményhirdetés

Az ORFK-OBB Biztonságos közlekedés gyermekszemmel országos gyermekrajpályázat eredményhirdetésére, a díjak átadására a fővárosi Vasúttörténeti Parkban rendezett családi nap keretében kerül sor.

 

Közlekedik a család megyei döntők

A hétvégén több helyszínen, így Hajdú-Bihar, Tolna, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében került sor az országos családi vetélkedő területi döntőire. A tét: az országos döntőbe jutás volt.

 

Live Fast die Old!

Egy nagyszerű skót motoros kampány három idősebb motorkerékpárossal, akik az életben vagányak, de járműre ülve józanul és felelősen közlekednek, komolyan veszik a közlekedés szabályait és a veszélyeit.

 

Úton-Útfélen bábverseny Veszprémben

Március 19-én került sor a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett ÚTON-ÚTFÉLEN elnevezésű óvodás bábverseny döntőjére.

 

Kerékpáros Projektnap Szegeden

Második alkalommal rendezték meg a csongrádi megyeszékhelyen azt az eseményt, mely hasznos közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési információkkal látta el diákok százait

 

Truck&Bus akció Európában

A TISPOL által szervezett tehergépkocsi és autóbusz ellenőrzések Európa 28 országát érintik. A fokozott ellenőrzés Európában egy hétig, hazánkban pedig a hét elején, két napig tart.

 

Biztonságos hazajutás kampány

A vasárnapi Győri Audi ETO KC – Larvik találkozóra érdemes volt valamivel előbb kilátogatni, hiszen egyedülálló közlekedésbiztonsági kampány is várta a szurkolókat.

 

A jövő biztonságos közlekedése - a kisgyermekek képzeletében

A KöBE székházában a napokban megtartott díjátadón résztvevő óvodás is kisiskolás korú gyermekek nem kisebb dologra vállalkoztak, minthogy megfessék, milyen lesz a jövőben a biztonságos közlekedés.

 

Péntektől fokozott közúti ellenőrzések!

A TISPOL karácsony előtti hagyományos „Alcohol&Drugs” európai kampánya az ittas és a bódult állapotban vezetőktől kívánja megvédeni a közúton közlekedők millióit. Magyarországon ez a hétvége az akció ideje.

 

Új KÖBE rajzpályázat

A KÖBE a tanévkezdéskor játékos módszerekkel szeretné felhívni a legfiatalabb korosztály figyelmét a közúti közlekedés biztonságának fontosságára.

 

Együttműködés a CBA-val

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság együttműködési megállapodást írt alá a CBA-val.

 

Féken tartott lendület fotópályázat

2014. március 01. és május 31. között, saját készítésű művekkel lehet pályázni a közlekedésbiztonsági fotópályázaton.

 

Versenykiírás óvodás bábversenyre

A BRFK-Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonsági bábversenyt rendez óvodások részére. Nevezési határidő: 2014. február 02!

 

Rendhagyó Mikulás

KRESZ teszttel érkezett a Mikulás a rendőrség Teve utcai székházába. Színes programokról, ügyességi vetélkedőkről, és természetesen ajándékokról szólt a délelőtt.

 

Úton-útfélen bábverseny

A tradicionális közlekedési bábversenyen óvodás és iskolák csoportok versengtek a helyezésekért és a díjakért.

 

Gyermek rajzpályázat - Eredményhirdetés

A Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület (KÖBE) „Játszva is közlekedj biztonságosan!” megnevezésű gyermek rajzpályázatára több mint ezer gyermek küldött be alkotást.

 

Ne Te legyél a következő!

Két motoros meghalt, ketten súlyosan, egy ember pedig könnyebben megsérült a Zala megyei Nagykapornak közelében az elmúlt két hónapban.

 

Felelősséggel közlekedem! - videoklip pályázat

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság pályázatot hirdet baleset-megelőzési videoklipek készítésére „Felelősséggel közlekedem” címmel a középiskolás és fiatal felnőtt korosztály részére.

 

A közlekedésre nevelés hőskora

A gyermekek közlekedésre nevelése a XIX-XX. században indult. A cikkben az egyes szabályzók és lényegi megállapítások időrendi sorrendben, röviden olvashatók.

 

Csökkenthető a balesetek száma

A közlekedési balesetek mintegy 90%-a a gépjárművezetők figyelmetlensége és felelőtlensége miatt történik. A megfelelő vezetési technika elsajátításával azonban ez az arány javítható.

 

A vezetéstechnikai instruktor gondolatai

Látom a mai jogosítványszerző képzési rendszerünk hiányosságait: bár az utóbbi években tapasztalható a jobbítás szándéka, vezetéstechnikát bizony alig-alig tanulnak az emberek.

 

Új alkalmazás okostelefonokra

A TraffiHunter a sebességmérők telepítési helyére vonatkozó információk mellett más hasznos információkat is tartalmaz – mindezt a biztonságos közlekedés érdekében.

 

PILÓTA PROGRAM

Az ittas vezetés visszaszorítására irányuló szentendrei kezdeményezést számos híresség támogatja: sportolók, zenészek és közszereplők egyaránt.

 

Goochem, the Armadillo

A holland kampány a gépjárműben utazó gyermekek közlekedésbiztonságának javítására irányul. Meghirdetésének kilenc éve során nagy népszerűségre tett szert, s „bevált európai gyakorlatként” alkalmazását más országok is átvették.

 

Negyedik osztályosok versenyeztek

Az általános iskolák negyedik osztályos tanulói részére szervezett országos szintű közlekedésbiztonsági verseny döntőjét Győrött tartották.

 

Közlekedik a család: közlekedésbiztonsági vetélkedő

Közlekedik a család: újra indul a legendás vetélkedő! És a tét is emelt, a nyertes család egy Skoda Rapid autóval lehet gazdagabb!

 

Kerékpáros szezonkezdet Zalában

Türje községben vette kezdetét az a megyei program, mely a kerékpáros balesetek megelőzésére irányul. Folytatás hamarosan több településen is!

 

Shimano KRESZ Park a Bringaexpón

Március elején, a Bringaexpón, Budapesten, belső téri kreszpályán gyakorolhatták az Élet Úton program keretében a gyermekek a biztonságos kerékpározást.

 

Közlekedj biztonságosan! - rajpályázat a KÖBE-től

A KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület „Közlekedj biztonságosan!” címmel rendezett gyermekrajz pályázatot. A decemberi eredményhirdetést követően a legjobb munkák 2013. január 31-ig tekinthetők meg a KÖBE ügyfélszolgálatán.

 

100 balesetmentes nap Békésben

2012-ben 100 olyan napot jegyeztek Békés megyében, mikor nem történt személysérüléses közúti baleset. Ez jelenik meg a megyei balesetmegelőzési bizottság 2013. évi naptárán.

 

Közös szolgálatban a rendőrök és a Mikulás

Zala megye négy városában december 6-án „járőrszolgálatban” vett részt a Mikulás, a helyi rendőrök kíséretében.

 

Balambér 600 gyermek gyűrűjében

Balambér, az óvodás kutyakölyök a Jász-Nagykun-Szolnok MBB szervezésében közel 600 óvodás gyermekkel együtt interaktív közlekedésbiztonsági foglalkozásokon vett részt.

 

Kölni gyermekoktatás

A Kölni Rendőrség egyedi program keretében készíti fel a 9-10 éves gyerekeket a kerékpáros közúti közlekedésre.

 

Min múlik egy élet…?

Megtörtént esetet dolgoz fel a következő történet. Kovács Niki és Győrfi János gondolatai a mindennapi életről

 

Jó tanácsok az őszi közlekedésre

A Zala Megyei balesetmegelőzési Bizottság két kiadványt adott ki az őszi-téli közlekedésről. Az évszakra jellemző veszélyekre hívják fel a figyelmet és jó tanácsokat adnak.

 

Esélyegyenlőség gyerekeknek

A mozgássérült gyerekek közlekedésre nevelésének ötlete Győrből származik. Csoportos felkészítés tíz előadással, a végén a közlekedési ismeretszint fejlődésének a felmérésével.

 

Közlekedett a Család Veszprémben

A „Közlekedik a család” országos verseny Veszprém megyei döntőjét 2012. augusztus 11-én 5 család részvételével tartották meg.

 

Európai Közlekedésbiztonsági Nap

2012. július 25. napján a ciprusi Nicosiában került megrendezésre a IV. Európai Közlekedésbiztonsági Nap (European Road Safety Day). Hazánkat 5 fős delegáció képviselte.

 

Közlekedésbiztonsági fotópályázat díjazottjai

Befejeződött a „Féken tartott lendület” fotópályázat. Hat megyéből összesen 49 pályamű érkezett a megadott határidőre. A díjak átadására Kecskeméten kerül sor.

 

VAKÁCIÓ kampány – nyertesek névsora

Korábban kérdőívet tettünk fel honlapunkra 10-14 évesek részére. A teszt a nyári vakáció veszélyeivel kapcsolatban tartalmazott kérdéseket. A kampány lezárult, a helyes válaszokat utólag ismertettük. Most jöjjenek a nyertesek!

 

Magyarország legjobb sofőrje

Megvan a legügyesebb magyar kamionsofőr! A Scania versenyén bizonyított, így mehet a svédországi európai döntőre!

 

Motoros rendezvények Győrött

Májusban kezdődött, júniusban pedig folytatódik az MBB motorkerékpáros rendezvénye. Tanácsadás, vezetéstechnikai továbbképzés, elméleti ismeretek fejlesztése – minden, amire szüksége lehet egy „vas” tulajdonosának.

 

Tóbiás és Balambér a Rendőrnapon

2012. április 28-án, az Országos Rendőr és Tűzoltó Napon mutatkozott be Tóbiás és Balambér, a két kedves kis kutyakölyök.

 

Motoros rendezvény-mix Győrött

Egy napon két baleset-megelőzési rendezvény volt a „vizek városában”.

 

Közlekedett a család Szolnokon

Az idén 20 éves ORFK-OBB nagyszabású országos családi vetélkedőjének első helyszíne Szolnok volt. A családok apraja és nagyja rossz időben, de jó kedvvel állta a sarat.

 

Újra Scania sofőrverseny

A Scania 2012-ben ismét elindítja a közúti biztonságot és a vezetési tudást középpontba állító rendezvénysorozatát, a Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető 2012 (YETD 2012) versenyt.

 

Vezetéstechnikai pálya ingyenesen

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság egy napra mobil vezetéstechnikai pályát telepített Tahitótfalu külterületén. Az autósok kipróbálhatták a pályát.

 

Mikulás és az iskola rendőre közös szolgálatban

December hatodikán reggel Zala megye négy városában közösen látott el szolgálatot a Mikulás és az „Iskola rendőre”.

 

Wanted! – Kampány az ittas vezetés ellen

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága egy vezető Sörgyár közreműködésével kampányt indított az ittas vezetés veszélyeinek kihangsúlyozása érdekében.

 

Preventív kampánybuszok Vas megyében

Nyugati határmegyénkben öt autóbusz „szállítja” a baleset-megelőzési üzeneteket, különböző megfogalmazásban. Az ötlet a közlekedőknek is tetszik.

 

Iskolarendőrök elismerése

Zala megyében az MBB (Megyei Balesetmegelőzési Bizottság) ülésén emlékplakettel és jutalommal ismerték el azoknak az iskolarendőröknek a munkáját, akik az elmúlt időszakban a leghatékonyabban telesítettek.

 

Közlekedésbiztonsági nap Mezőberényben

Kilencedik alkalommal rendezték meg azt a közlekedésbiztonsági napot, mely az iskolás korú gyermekek közlekedésre nevelését tűzte ki elsődleges céljaként.

 

Halálos vadbaleset

Szarvassal ütközött egy autóbusz a 21-es főútvonalon Nógrád megyei Jobbágyi mellett. Halálos tömegszerencsétlenség lett a következménye.

 

Just Ride! - Nők a motoron

Női motorkerékpáros rendezvényt tartottak a közelmúltban. Nemzetközi viszonylatban a negyedik, hazánkban pedig első alkalommal.

 

PIA NO Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun megyei Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonsági pályázatot hirdetett, a diákok az általuk tervezett logóval, kabalafigurával, vagy jelmondattal pályázhattak.

 

Aszfalt rajzverseny Vácott

2011. május 30. Vácottt rendezték meg az első közlekedésbiztonsági témájú aszfaltrajz-versenyt a Zene Pavilon előtt.

 

Balesetmegelőzési nyílt nap Veszprémben

Kerékpáros, motoros és autós vezetéstechnikai tréningek és egyéb események várják az érdeklődőket június 04-én, Veszprémben.

 

Ingyenes motorsuli

Ingyenes Vezetéstechnikai Képzés Motorosoknak: 2011. április 16. egy nap, amikor minden a motorozásról szólt…

 

Budapest MOTORfesztivál

2011. március 11-13. néhány nap, amikor minden a motorozásról szól…

 

Leállósáv kampány az autópályákon

Van Magyarországon 5 négyzetkilométernyi terület, ahol a túlélési esély mindössze 20 perc – ez a nyitómondata annak a kampánynak, melyet az Állami Autópálya Kezelő Zrt. hirdetett meg a leállósávon történő balesetek megelőzéséért.

 

Úton-útfélen – közlekedési bábverseny

Pest megyében 13 esztendeje minden évben megrendezik azt a bábversenyt, mely a legfiatalabb korosztályok tagjainak biztonságos közlekedését szolgálja.

 

Szórólap a KRESZ-változásról

A tehergépkocsi vezetők számára elkészültek a januári KRESZ-változásról szóló részletes, több nyelven írott szórólapok.

 

Láthatósági mellény ovisoknak

Fejér megyében számos óvodában kaptak láthatósági mellényt a legkisebbek. A cél az ovisok láthatóságának, közlekedésbiztonságának fokozása.

 

Videófilm pályázat középiskolásoknak

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a T-Mobile Webshop támogatásával a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok részére közlekedésbiztonsági rövidfilm pályázatot hirdet.

 

Ellenőrzési akció a 4-es úton

Balesetmegelőzési akciót tartott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a 4-es számú főút megyei szakaszán. 2010-ben eddig ezen az útszakaszon 60 személyi sérüléssel járó közúti baleset történt.

 

Sokkoló kampányfilm hatása

A francia kormány új kampányfilmet készített az ittas vezetés visszaszorítására. Az „Unbearable” („Elviselhetetlen”) c. rövidfilm igazán sokkoló hatásúra sikeredett, ezért kritikákat is kapott.

 

Közlekedik a család

Családi közlekedésbiztonsági vetélkedőt rendeztek Salgótarjánban. A megyei döntőn a korábban megtartott városi rendezvények legjobbjai vettek részt.

 

Iskola rendőre kampány Pest megyében

Cikkünkből megtudhatják mit takar a „Tanévkezdet” és az „Iskola rendőre” kampány a Pest megyei Dunakeszin.

 

STOP! - kiállítás

A Rendőrség-Történeti Múzeumban megnyílt közlekedésbiztonsági kiállítás 2010. december elsejéig várja a látogatókat.

 

Prevenció a strandokon

Közlekedésbiztonsági Road Show a strandokon Pest Megyében.

 

BB angyalok Pest megyében

Rendőrnők a disco balesetek ellen lépnek fel Pest megye fiatalok által kedvelt szórakozóhelyein. Az érdi főpróba sikeres volt, így a kampány folytatása várható.

 

Ellenőrzés eredmények

A Rendőrség és a MÁV júniusban kétszer tartott ellenőrzést a vasúti átjárókban. A rendőri jelenlét ellenére 27 autó hajtott be a vasúti átjáróba a tilos jelzés ellenére.

 

CHARTA a motorkerékpáros közlekedés biztonságáért

Az ORFK-OBB június 15-én indította útjára azt a CHARTA-t, mely a motorkerékpáros közlekedés biztonságának fokozására, s ezen túl a közlekedők kölcsönös tiszteletére, partnerségére hívja fel a figyelmet.

 

Újabb ellenőrzés a vasúti átjárókban

A vasúti átjárókban a Rendőrség és a MÁV idén már másodszor tart országos kiterjedésű célirányos ellenőrzést.

 

Események Zalában

A Zala megyei rendőrnapi események kelléktára igazán színes volt. Vetélkedők gyerekeknek, sportversenyek felnőtteknek.

 

Közlekedésbiztonság a „Tiszapartiban”

A biztonságos motorkerékpározás volt a fő témája az április 9-én megtartott „Tiszaparti” rendezvénynek.

 

VIII. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa

Az ORFK-OBB tradicionális rendezvényének országos döntőjét 2010 március 30-31-én Nyíregyházán rendezték. A középiskolások három járműkategóriában mérhették össze tudásukat.

 

Díjat nyert az ORFK-OBB plakátja

A zebra a gyalogosoké című óriásposzter első helyezést ért a Tunéziában 2010 március 4-6 között megrendezett 6. Nemzetközi Közlekedésbiztonsági Kampányok Fesztiválján

 

Gyermek rajzpályázat indul!

Az ORFK-OBB ismét meghirdeti a „Közlekedésbiztonság gyermekszemmel” rajzpályázatot. 3-15 év közötti gyermekek rajzait várjuk, a téma a közúti közlekedés biztonsága – ahogy azt a gyerekek látják.

 

STOP! Közlekedj jogosan!

A STOP! Közlekedj jogosan! Magazin egyedülálló jogi útitársa szeretne lenni az autósoknak, segítve eligazodásukat a közlekedési paragrafusok útvesztőiben.

 

JÓFEJ kampány

JÓFEJ kampány, amely a Sörszövetség üzenete: ne üljünk ittasan a volán mögé

 

Véget ért a „Táblavadász” akció első szakasza

Országosan 715 bejelentést tettek a táblavadászok. Az észrevételek közül 563 bizonyult alkalmasnak további vizsgálat lefolytatására.

 

Közlekedésbiztonsági project a 4-es főút biztonságának javításáért

Közismert, hogy 4-es főút hazánk egyik legveszélyesebb közúti útvonala. Az elmúlt évben sem az autópályákon, sem pedig más főúton nem történt annyi személysérüléses közúti baleset, mint a „hírhedt” 4-esen.

 

50 éves a biztonsági öv

Az autó legfontosabb passzív biztonsági felszerelése, a hárompontos biztonsági öv a becslések szerint több, mint egymillió ember életét mentette meg.

 

Országos „TÁBLAVADÁSZAT” indul októberben!

Az indokolatlanul elhelyezett, az „ottfelejtett”, valamint a megtévesztő jelzéseket tartalmazó jelzőtábláknak üzen hadat az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság.

 

Megemlékezés egy „újrafelfedezett” emlékműnél

A közúti balesetek áldozataira minden év őszén megemlékezünk Budapesten, a Flórián téri emlékműnél. Van azonban egy másik, kevésbé ismert emlékmű az országban, ahol 2003. óta hasonló megemlékezések történnek. A helyszín: Kölesd.

 

A sebesség növelésének hatása

Közútjaink képe és a baleseti statisztikák egyaránt azt mutatják, hogy a gyorshajtás a legelterjedtebb szabálysértés. Nem véletlen.

 

Veszélyes vizeken

Ha nyár és kánikula, akkor irány a vízpart. A felhőtlen kikapcsolódásnak azonban veszélyei is vannak. Július közepéig a Balaton 2 halálos áldozatot követelt, míg 111 főt sikerült kimenteni.

 

Tisztelt Látogatónk!

Közlekedni muszáj! Azt hiszem ezzel a gondolattal mindenki egyetért, hiszen a közlekedés ma már mindennapi életünk szerves és elválaszthatatlan része.

 

Országos kampány a gyalogosok védelme érdekében

Az utóbbi időben a gyalogos-átkelőhelyeken, illetve annak közvetlen közelében több olyan közúti közlekedési baleset is történt, amelynek sértettje gyalogos volt

 

Az ORFK-OBB 2008. évi tevékenységének balesetmegelőzési irányelvei

Magyarország közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, az értelmetlen és elkerülhető emberi tragédiákkal, testi sérülésekkel, valamint anyagi károk keletkezésével járó közlekedési balesetek számának csökkentése évek óta a rendőrség egyik kiemelt feladatát képezi.

 

Közlekedni márpedig, muszáj…

Indulhatunk? – kérdezi a sofőr az utasokat indulás előtt. Ugye ismerős? Biztos vagyok benne, hogy már számtalanszor hallotta, vagy feltette maga is ezt a kérdést.

 

A balesetmegelőzésről általában

A közlekedésbiztonság kérdése az ezredforduló óta az Európai Unióban abszolút prioritást élvez. Ennek oka, hogy évente több, mint 40.000 ember veszíti életét a közösséghez tartozó tagállamok közútjain

 

Alcolock az új eszköz az ittas járművezetéssel szemben

Finnország lett az első az európai országok sorában, mely kötelezővé tette az Alcolock használatát a visszaeső ittas vezetők körében.

 

 
KERESÉS
Keresés a cikkekben
  
VEZETÉSI ÚTMUTATÓK / ORSZÁG
Mi ez? >>  Információ >>  
TISPOL

Tovább a szervezet honlapjára  >>
HÓNAP KÉPE

HÍRFIGYELŐ
Magyar hírek
Érdekes kisbalesetes statisztika
A vezetéstámogató rendszerek sem mindenhatóak
Drónok és felelősség
Fix sebességmérők telepítése
Lefoglalták a szabálytalan autókat
Egy 1990-es cikk, benne mai probléma is
Új amerikai rendőrautó
Hol kötelező a téligumi?
Módosultak a gázautó használati szabályok
Baleset veszélyes hamis autóalkatrészek
Rossz ablaktörlővel balesetveszély helyett
Látni és látszani - ablaktörlőteszt, számít a minőség
Ittas állapot stimulálása spéci szemüveggel
Mikortől öreg a gumiabroncs?
Legálisan is lehet xenon lámpát utólag beszerelni
ABT tuningautó töréstesztje
Nemzetközi hírek
ADAC nyárigumiteszt 2015
Téligumi teszt ADAC 2014/2015 szezon
Nyárigumiteszt 2014 szezon
5 csillagot kapott a Nissan Qashqai
SZAVAZÁS

Ön szerint mi lenne a célravezető a közlekedési morál javítása érdekében?

Fokozott rendőri jelenlét az utakon

Magasabb összegű büntetések

Szabály szigorítások

Alaposabb vezetőképzés


Facebook
 
Kulcsszavak: baleset-megelőzés, ittas vezetés, gyorshajtás, halálosbaleset, orfk-obb, közlekedésbiztonság, traffipax, zero tolerancia, legbiztonságosabb autók, helyszínibírság