Aktuális Magazin Események Háttér Videók Galéria Megelőzés Tanácsok Partnereink Magunkról  
 
 

EU Közlekedésbiztonság – mi áll az adatok mögött?

Az Európai Bizottság legújabb közleménye alapján az elmúlt évben ugyan javult a közúti közlekedésbiztonság helyzete az EU-ban, elégedettségre azonban még sincs ok.

 

Közlekedésbiztonsági programok napjainkban

2017. január 01-től új magyar közúti közlekedésbiztonsági akcióprogram lépett hatályba.

 

Sebességcsökkentés Belgiumban

Flandriában csökkentették a megengedett sebesség felső határát a lakott területen kívüli fő és mellékútvonalakon.

 

Emelkedő bírságösszegek gyorshajtás esetén

Áprilistól emelkedik a gyorshajtás miatt kiszabott bírságok összege az Egyesült Királyságban.

 

Rekord alacsony az ittasan okozott balesetek száma

Az év első hónapjában a személysérüléses közúti balesetek száma csökkent, ugyanakkor négy fővel többen haltak meg közútjainkon, mint tavaly januárban.

 

Senior vezetők Magyarországon

Milyen balesetet okoznak az idősek, mit mutatnak a baleseti trendek, és miért kell velük kiemelten foglalkozni? Erről szól a cikkünk.

 

Az USA közlekedésbiztonsági helyzete

Nőtt a balesetek száma az Amerikai Egyesült Államok útjain. Elemezzük a helyzetet.

 

A gyalogos balesetek megelőzhetőek!

Az év elején általában magas a gyalogos elütések száma. Pedig ezek a balesetek megelőzhetők. Elmondjuk azt is, hogyan.

 

Novemberi baleseti adatok

A 2016. évi I-XI. havi előzetes baleseti adatok kedvezőbbek az előző év azonos időszakához képest.

 

Ülésezett az ORFK-OBB

Az ülésen bemutatták az új társelnököt és koordinációs testületi tagokat, elemezték a közúti baleseti helyzetet, és más, a közúti közlekedésbiztonságot befolyásoló területekről is esett szó.

 

Ülésmagasító használata

A tapasztalatok alapján sokan nem tudják, hogyan és milyen esetekben kell használni az ülésmagasítót. Nekik kívánunk segítséget nyújtani a hatályos szabályozás bemutatásával.

 

Koszorúzás a Bartal emlékműnél

Egy 80 évvel ezelőtti motoros tragédia helyszínén felállított obeliszk 2004. óta a balesetben meghalt áldozatokra történő megemlékezés helyszíne.

 

Ki marad életben?

A következő rövidfilmben négyen ülnek egy személygépkocsiban. Közülük ketten viselik a biztonsági övet, ketten viszont nem. Nézze meg a mindössze 35 másodperces videót és tippeljen: vajon ki élte túl a balesetet?

 

100 milliárd euró

Az Európai Unió területén 2015-ben bekövetkezett személysérüléses közúti közlekedési balesetek szociális költségei Európában ilyen magas összeget tesznek ki.

 

Egy méternyi biztonság!

Mekkora a biztonságos minimális oldaltávolság kerékpáros előzése során? Hogyan tudjuk biztosítani előzés közben a kerékpáros biztonságát?

 

Elhajtásos balesetek alakulása

A bűncselekménynek minősülő helyszínelhagyásos közúti balesetek száma csökkent az évtizedforduló óta.

 

Csendes közúti gyilkosok

A helytelen emberi magatartásra visszavezethető szabályszegések a legtöbb országban önállóan, azaz külön nevesítve a baleseti statisztikákban sem jelennek meg.

 

Ittas vezetés felső értékei az EU-ban

Egyes országokban tovább szigorodott a jogszabályban meghatározott véralkohol érték felső szintje. Íme a hatályos lista.

 

Belgiumban is szigorítanak!

Alacsonyabb véralkohol érték a fiatal járművezetők esetében, alkoholszondás indításgátlók a visszaeső ittas vezetők részére, valamint széles körű használatuk a tömegközlekedési járműveken.

 

Sebességkorlátozás Németországban?

Egy friss felmérés alapján a németek 56%-a elfogadhatónak tartja a 150 km/h sebességhatár bevezetését az autópályákon.

 

Kifogások az úttesten

Új romániai közlekedésbiztonsági kampány annak érdekében, hogy a gyalogosok a kijelölt gyalogos átkelőhelyeket használják az úttesten való áthaladás során.

 

Gyalogosok veszélyben!

Hogyan alakultak a gyalogosokat érintő közúti közlekedési balesetek 2010. és 2014. között?

 

Mobilozni veszélyes!

A vezetés közbeni telefonálás veszélyeiről és hazai szankcionálásáról

 

Holttér kampány: jó ismerni!

Miskolcon nagyszabású közlekedésbiztonsági kampány vette kezdetét a járművek holt terében bekövetkező balesetek megelőzése érdekében.

 

Hogyan véd a biztonsági öv?

Közúti baleset bekövetkezésekor a járműben ülők testét, belső szerveit három, egymástól jól elkülöníthető jellegű ütődés (vagy ütődés-sorozat) éri. A biztonsági öv jelentős segítséget nyújt a sérülések súlyosságának csökkentésében, s általános életmentő szerepét ma már egyetlen szakember sem vonja kétségbe.

 

Gyermekáldozatok a gépjárművekben

Az előzetes adatok szerint tavaly tíz gyermek vesztette életét közúti balesetben. Talán meglepő, de többségük nem önállóan közlekedve, hanem gépkocsi utasaként, azaz önhibáján kívül szenvedte el a halálos sérüléseket.

 

30 km/h zónák terjedőben

Európában egyre több helyen vezetnek be sebességkorlátozásokat, s jelölnek ki 30 km/h zónákat a lakott területen belüli közutakon. Spanyolország, Párizs és Edinburgh után legutóbb Milánó jelentett be ezzel kapcsolatos hírt.

 

Ittas vezetés: szigorodó nemzetközi szabályok

Skóciában 0,5 g/l értékre csökkent az engedélyezett véralkohol limit, Litvániában pedig zéró toleranciát vezettek be a hivatásos, valamint a kezdő vezetők körében.

 

Erős kávé és 15 perc pihenő

Ez a leghatásosabb módszer a fáradtság leküzdésére, az elalvásos balesetek megelőzésére, ha úton vagyunk.

 

2 másodpercnyi biztonság!

A biztonságos követési távolságra vonatkozik az úgynevezett két másodperces szabály.

 

Karácsonyi kampányok

Az év utolsó heteinek közlekedésbiztonsági kampányai világszerte figyelemfelhívóak, vagy kifejezetten ünnepi jellegűek, és általában nem alkalmaznak sokkoló elemeket.

 

900 életet jelentene!

Évente mintegy 900 emberélet lenne megmenthető, amennyiben a járműgyártók a személygépkocsik valamennyi ülését biztonsági öv használatát érzékelő szenzorokkal látnák el.

 

Időjárás-változás hatása a vezetésre

Hidegfront esetén tompulnak a reflexek, melegfront idején viszont a meggondolatlan, agresszív, szabályszegések elszaporodása figyelhető meg.

 

Helyszínbírság katalógus kerékpárosoknak

Akár büntetőpontot is kaphat egy-egy súlyosabb szabályszegésért a kerékpáros, amennyiben vezetői engedéllyel rendelkezik.

 

QR Útmutató a TISPOL-tól

27 európai ország legfontosabb közlekedési információihoz, szabályaihoz juthatunk el másodpercek alatt okos telefonunk QR alkalmazása segítségével.

 

Ki a szabadba!

Jász-Nagykun-Szolnok megyében egy közlekedésbiztonsági szórólap és új honlap készült annak érdekében, hogy az iskolás korú kerékpárosok nagyobb biztonsággal közlekedhessenek.

 

Iskolába vezető út

A magyar szülők többsége fontosnak tartja az iskolába vezető útvonal előzetes bejárását a gyermekével.

 

Zéró toleranciát minden tagállamban!

Az ETSC-nek az ittas vezetés visszaszorítása érdekében megjelentetett kiadványa az EU intézményeit és a tagállamok egyaránt a szigorítások bevezetésére hívja fel.

 

Közlekedésbiztonsági gyerektábor

A KÖBE rendezvénye a legkisebb korosztály közlekedésre nevelésére irányul.

 

A legkisebb gyermekeket védjük a legkevésbé?

Az elmúlt három év nyári hónapjaiban bekövetkezett balesetek elemzése arra mutatott rá, hogy a gépjármű utasaként megsérült 0-5 éves gyermekek közül csak minden hetedik volt biztosítva a baleset bekövetkezésekor. A nagyobb gyermekeknél ennél kedvezőbb az arány.

 

Dániában elkobozzák az ittas sofőrök gépkocsiját

Július elsején lép hatályba az a dán jogszabály, mely szerint a 2,0 gramm/liter ezrelékes véralkohol szintet meghaladó járművek vezetőitől – a jogosítvány elvétele és a tetemes összegű pénzbírság mellett – a gépkocsit is elkobozzák.

 

Üzemanyag eladás és balesetszám

A közúti balesetek és tragédiák száma nem feltétlen egyezik meg a hazai üzemanyag fogyasztási adatok alakulásával. A legfontosabb az emberi tényező szerepe.

 

2013-ban 591 áldozat a közutakon!

A KSH által közzétett ellenőrzött, végleges statisztikai adatok alapján 2013-ban összesen 15 691 személysérüléses közúti baleset történt, 3,4%-kal több mint 2012-ben

 

A kinyomott hívás is jogsértő!

A mobil telefon valamennyi funkciójának használata jogsértő, még az is, ha beérkező hívás esetén felvesszük a telefont, de a hívást elutasítjuk.

 

30-as zónák a gyermekek védelmében

A nemzetközi tapasztalatok szerint 8- 20%-kal is csökkent a gyermek elütések száma, ahol ezt a sebességcsillapító módszert alkalmazzák. Az intézkedésnek sok más előnye is van.

 

Sokan nem csatolnak

Napi 1 100 intézkedés övhasználat elmulasztása miatt Magyarországon a Tispol kampány keretében.

 

Kockázatok a zebrán

Az Európai Autóklub (ACE) szerint a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen sokan közlekednek szabálytalanul. A legelrettentőbb példát a gyerekek adták, közülük csaknem minden ötödik körültekintés nélkül lépett az úttestre.

 

Sok a halálos kimenetelű gyalogos gázolás!

Januárban 18 gyalogos vesztette életét közútjainkon. A balesetek többségében sötétben, korlátozott látási viszonyok mellett történtek.

 

Csökkent a gyermek-áldozatok száma

Tavaly jelentősen csökkent a közúti közlekedési balesetben elhunyt gyermek-áldozatok száma. Reméljük folytatódik ez a pozitív tendencia!

 

Tanácsok gyalogosoknak

Megdöbbentő, ami az év első három hetében történt! Tizenöt gyalogos vesztette életét közúti balesetben: többségükben férfiak.

 

Tanácsok idős közlekedőknek

Az idősek sok mindent megtehetnek annak érdekében, hogy ne váljanak közúti baleset részesévé, közlekedjenek akár jármű vezetőjeként, utasaként, vagy éppen gyalogosként.

 

86 százalékos övhasználat!

A legfrissebb felmérés szerint az első ülésen tízből kilencen csatolnak: Legalacsonyabb az övhasználat lakott településen belül a hátsó üléseken. A gyermekek védettsége jelentősen nőtt, de még mindig minden tizedik gyermek védtelenül utazik a gépkocsiban.

 

Zéró tolerancia Svájcban is

2014. január 01-től a 24 évnél fiatalabb járművezetők egyetlen korty szeszesitalt sem ihatnak a jármű vezetése előtt, és alatt. A svájci szabályozás ezzel a német gyakorlatot veszi át.

 

Az eCall-ről

Évezredünk egyik legfontosabb autós vívmánya, amely közúti baleset esetén segítséget hív akkor is, ha mi erre nem vagyunk képesek.

 

Tanévkezdési kampány értékelése

Idén is folytatódik „Az iskola rendőre" program, mely első ciklusa a tanévkezdés időszakát foglalja magába. A rendőrség önkéntes jellegű programjához több mint 2 800 tanintézet csatlakozott.

 

KÉRDŐÍV – 2-es főúton közlekedőknek

Ha Ön az elmúlt évben legalább egyszer közlekedett a 2. sz. főútvonalon, és segíteni szeretné az ott zajló közlekedés folyamatosságát és biztonságát, akkor kérjük, töltse ki a mellékelt kérdőívet!

 

Drog-gyanús sofőr ellenőrzése

Az Egyesült Királyságban a kábítószer-gyanús járművezetőket már a helyszínen fizikai vizsgálatoknak vetik alá.

 

Napi 2 700 gyorshajtó

A TISPOL (European Traffic Police Network) augusztus végi nemzetközi sebességellenőrző kampánya során hazánkban három nap alatt több mint 8 000 gyorshajtóval szemben indult eljárás.

 

A közlekedési szabályszegések következményei

A figyelmeztetésről, a helyszíni bírságról, a szabálysértési, ill. büntető feljelentésről, valamint a közigazgatási eljárásokról röviden.

 

14 500 alkoholszonda színeződött el

A legutóbbi európai-szintű Alcohol&Drugs közúti ellenőrzés idején átlagosan számítva 40 másodpercenként(!) értek tetten egy-egy ittas járművezetőt. A kampányban rekordot jelentett a részt vevő országok magas száma.

 

EU tagállamok rangsora

Az egymillió lakosra jutó közúti áldozatok száma és más mutatók alapján az uniós tagállamok közlekedésbiztonsági helyzetének bizonyos szintű összehasonlítására nyílik lehetőség – de csak feltételekkel!

 

40 illegális bevándorlót értek tetten

A határokon átívelő együttműködés jegyében hat uniós tagállam egyidejűleg autóbuszos célellenőrzéseket hajtott végre.

 

A Láthatóság éjszakája

Speciális rendezvény helyszíne volt a Hungaroring Groupama Vezetéstechnikai Centrum, ahol 2013. június 20-án este 20.00 órakor egy szakmai bemutatóval egybekötött láthatósági konferencia vette kezdetét.

 

Két keréken kockázatosabb

A motorkerékpárosokkal kapcsolatos közúti balesetek elemzése a 2001 és 2012 közötti időszakban.

 

Ne vezessen ittasan!

Az ORFK-OBB új kampánya az ittas vezetéssel kapcsolatban 2013. július 01-én hatályba lépő jogszabályi változásokra hívja fel a figyelmet.

 

ORFK-OBB az Open Road Festen

Idén a tizennegyedik alkalommal rendezik meg a júniusi Open Road Fest-et, ahol az ORFK-OBB is képviselteti magát. A rendezvény előestéjén a szervezők sajtótájékoztatót tartottak.

 

Közúti gépjármű állomány alakulása

Az elmúlt év végén a forgalomba helyezett gépjárművek száma meghaladta a 3,6 milliót. A gépjárművek átlagéletkora 12,5 évre nőtt. 1955 óta több mint 26-szorosára nőtt a hazai gépjárműpark. Íme a részletek!

 

Verseny és motorosképzés

Zajlanak a III. Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny országos döntőjének előkészületei. Jelenleg a megyei döntők időszaka van. Közben a motorosok képzésére is jutott idő.

 

A gyermekek közúti közlekedésének sajátosságai

A gyermekek közúti közlekedésének speciális ismertetőjegyei vannak. Ezek a tulajdonságok természetesen általánosságban vonatkoznak a gyermekekre, hiszen a 0-14 évesek korosztályán belül igen jelentős eltérések lehetnek.

 

Balesetmegelőzési titkárok képzése

A területi (megyei és fővárosi) rendőri szervek balesetmegelőzési bizottságok titkárai részére továbbképzést szerveztek Gödön.

 

Tíz év az ORFK-OBB élén

Interjú Dr. Hatala József r. altábornagy úrral, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság leköszönő elnökével.

 

ORFK-OBB évértékelő

Rövid beszámoló az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a 2012. esztendőben végzett tevékenységéről.

 

Elalvásos balesetek!

Sokan nem is sejtik, de a fáradtság az egyik legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázat. Hatása esetenként az ittas állapottal egyenértékű.

 

Húsz év margójára

Interjú Óberling József r. ezredes úrral, az ORFK-Közlekedésrendészeti Főosztály vezetőjével, az ORFK-OBB ügyvezető elnökével

 

Az objektív felelősség bevezetésének előzményei

2007-ben gőzerővel folyt a munka annak érdekében, hogy a közúti közlekedésbiztonságra eddig legnagyobb hatást kiváltó jogintézmény bevezetésre kerülhessen.

 

Tanácsadó nyugdíjasok

A svéd Senior-OLA projekt során a forgalomszervezési kérdésekben kikérték az idősek véleményét. Hiszen a saját nehézségeiket, ők tudják feltárni, nem a kívülállók.

 

Félezer halott Ausztriában

Nyugati szomszédunk területén 2012-ben 522 ember vesztette életét közúti balesetben. A balesetek első számú oka a gyorshajtás.

 

ORFK-OBB jubileumi emlékülés

A 20. éves évfordulóját ünneplő ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság emlékülésére 2013. február 01-én 11 órai kezdettel került sor a Rendőrség Teve utcai székházának auditóriumában.

 

2012. évi közbeszerzések

Motorkerékpárok, robogók, motoros védőruházat, és balesethelyszínelő eszközök is találhatók azon a listán, mely az ORFK-OBB idei közbeszerzési terveiről készült.

 

Finnek az itasság ellen

A skandináv államokban a szeszesital fogyasztása hosszú idők óta kiemelt egészségügyi és közlekedésbiztonsági problémának számít.

 

Téligumi? Természetesen igen!

A téli gumiabroncsok használata jelentősen növeli a gépjárművel utazók biztonságát. Hazánkban ugyan még nem kötelező, de mindenképpen ajánlott!

 

Vízirendészeti járőrverseny

Idén 11. alkalommal rendezték meg a vizirendészeti járőrök szakmai versenyét. Elméleti és gyakorlati versenyszámokat követően hirdették ki a nyerteseket.

 

Balesethelyszínelők versenyeztek

Szeptember közepén Jász-Nagykun-Szolnok megyében mérték össze tudásukat a balesetek helyszínelését végző rendőrök. Elméleti és gyakorlati versenyszámok voltak, egyéni és csapatszinten egyaránt.

 

Óránként 132 gyorshajtó!

Az augusztus végi sebességellenőrzési akció során Magyarországon két nap alatt több mint 6 000 gyorshajtót értek tetten. Az automata- és a mobil-sebességmérőket egyaránt bevetették.

 

Sebességkorlátozás környezetvédelmi okból

Ausztriában az autópályákon közlekedve olyan elektronikus kijelzőket láthatunk, melyek hazánkban egyáltalán nem ismertek. Ezért legtöbb honfitársunknak fogalma sincs, mit jelent a sebességkorlátozás alatt feltüntetett „IG-L” jelzés? Pedig nem árt tudni!

 

Fiatalok Közlekedésbiztonsági Nyilatkozata

Összesen kilenc mondat - ha mindenki eleget tenne a sorokban foglaltaknak, akkor nem kellene féltenünk biztonságunkat a közutakon, s nem kellene rettegni a tragédiák esélyétől sem.

 

Mi az a section control?

Az útszakaszra vonatkozó sebességellenőrzés az automata forgalom-felügyeleti eljárások speciális módja.

 

Közlekedésbiztonság gyermekszemmel 2012 - eredményhirdetés!

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2012-ben is meghirdette tradicionális rajzpályázatát. A téma: a közúti közlekedés biztonsága – ahogy azt a gyermekek látják.

 

Az automata sebességellenőrzésről

Korábban a hagyományos, mobil sebességellenőrzést mutattuk be. Most következzen az automata sebességellenőrzés!

 

VAKÁCIÓ kampány – helyes válaszok

Korábban kérdőívet tettünk fel honlapunkra 10-14 évesek részére. A teszt a nyári vakáció veszélyeivel kapcsolatban tartalmazott kérdéseket, amelyekre a választ június 20-án éjfélig kellett megadni.

 

Kötelező motorkerékpáros védőruházat?

Talán eretnek gondolatnak számít pedig nem az. A motorkerékpáros védőruházat kötelezővé tételének ügye az Európai Unió 2011-2020. évek közötti közlekedésbiztonsági programjának része.

 

Európa: 125 000-en nem csatoltak!

A TISPOL „Seat Belt” ellenőrzési akciója során egy hét alatt több mint 125 000 fővel szemben szabtak ki bírságot biztonsági öv, vagy gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt.

 

Napi 2 400 gyorshajtó!

A TISPOL legutóbbi európai kampánya során Magyarországon három nap alatt több mint 7 000 gyorshajtót értek tetten. Az automata és a mobil sebességmérők egyaránt bevetésre kerültek.

 

Hatályos közlekedésbiztonsági programok

Az Európai Unió első átfogó közlekedésbiztonsági programját az Európai Közösségek Bizottsága 2001. szeptember 12-én tette közzé

 

Mobil sebességellenőrzés a gyakorlatban

A sebességellenőrzések hagyományos, mintegy fél évszázados múltra visszatekintő módszereinek a mobil készülékek alkalmazása tekinthető.

 

Érdekességek az övhasználatról

Közismert, hogy napjainkban a biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező.

 

Jármű tömegének ellenőrzése 90 km/óránál

Franciaországban jelenleg 27 ellenőrzési ponton mérik a járművek tényleges össztömegét, valamint tengelyterhelését. A szankció kiszabása érdekében ugyanakkor nem mindenkit állítanak meg.

 

804 alkoholszonda 2 óra alatt

A svájci rendőrök átvették a Finnországban már jól bevált alkohol ellenőrzési gyakorlatot.

 

Drogkonferencia a Teve utcában

Az ORFK-OBB, a BRFK Egészségügyi Szolgálat és az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság, 2012. március 1-jén a Rendőrségi Igazgatási Központban szakmai konferenciát szervezett

 

Segédmotoros kerékpáros kérdőív

2012. március 18-ig lehet on-line kitölteni azt a kérdőívet, mely a segédmotoros kerékpárosok közlekedésének sajátosságait méri fel.

 

Gyalogosok közlekedésbiztonsága

Kevés szó esik a gyalogosoknak a biztonságáról. Statisztikai adatok igazolják, hogy közlekedésünk során a gyalogosokra jobban oda kell figyelnünk.

 

Gyorsabb eljárás, komolyabb büntetések

Az új, közel száz oldalas szabálysértési törvény jelentősen növeli a közlekedők szabálysértési anyagi kockázatát. Még jobban kell vigyázni az utakon.

 

Átlagsebesség-mérés az olasz autópályákon

Napjainkban az olasz autópályák csaknem egyharmadán mérik az elhaladó járművek átlagsebességét.

 

Következik a „Lifesaver II”?

A TISPOL (European Traffic Police Network) megkezdte az emberi életek megmentését célként kitűző „LIFESAVER II” projekt kidolgozását.

 

Szigorú közlekedési szankciók Szlovéniában

Viszonylag kevesen tudják, hogy július 01-én az eddigieknél szigorúbb előírások léptek hatályba a szomszédos Szlovéniában is.

 

Közlekedési szabályszegések következményei III.

Sok közlekedő nincs tisztában azzal, hogy a különböző közlekedési szabályszegések elkövetése milyen szankciókat vonhat maga után.

 

Halálosan fáradt - konferencia előadásai

2011. november 09-én az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakmai konferenciát szervezet Budapesten. Az rendezvény előadásai Ön számára is elérhetők.

 

A Gotthard katasztrófa tizedik évfordulójára

Tíz évvel a Gotthard alagútban történt katasztrófa után még mindig túl sok gépjárművezető követ el közlekedési szabálysértéseket, s vállal szükségtelen kockázatot – figyelmeztet a TISPOL.

 

Önt is várjuk! Megemlékezés a közlekedési balesetek áldozatainak emlékművénél

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2011. október 28-án 11.00 órakor koszorúzással egybekötött megemlékezést tart a budapesti Flórián téren a Közlekedési Balesetek Áldozatainak Emlékművénél. A „miért?” kérdésre a válasz magától értetődik: az elmúlt tíz esztendőben nem kevesebb, mint 11 661 személy vesztette életét hazánk közútjain.

 

Közlekedési szabályszegések következményei II.

Sok közlekedő nincs tisztában azzal, hogy a különböző közlekedési szabályszegések elkövetése milyen szankciókat vonhat maga után.

 

Driving Camp és ORFK-OBB

Jövő ősszel átadásra kerülhet a Driving Camp Hungary, mely várhatóan Európa legmodernebb vezetéstechnikai központja lesz.

 

TISPOL Truck ellenőrzés eredményei

Az előzetes tájékoztatásnak megfelelően a rendőrség 2011. október 10-12. között részese volt a TISPOL TRUCK európai nehéz-tehergépjármű ellenőrzésnek.

 

Közlekedési szabályszegések következményei I.

Sok közlekedő nincs tisztában azzal, hogy a különböző közlekedési szabályszegések elkövetése milyen szankciókat vonhat maga után.

 

Tispol teherkocsi ellenőrzések

Október 10-16. között nemzetközi tehergépjármű ellenőrzést tartanak Európa számos országában. Magyarországon a hét elején, hétfő reggeltől szerda éjfélig tart a fokozott ellenőrzés.

 

Közlekedésbiztonság - 2011. szeptember

2011. január 01. és szeptember 30. között több, mint 3 %-kal csökkent a személysérüléses közúti balesetek száma, s mintegy 20 %-kal kevesebben haltak meg közútjainkon, mint a elmúlt év hasonló időszakában.

 

A kéregetés visszaszorítására

Az úttesten kéregetők a jelenlétükkel a forgalom zavartalanságát is akadályozhatják, és ezzel együtt balesetveszélyes helyzetet is teremtenek. A rendőrség fellép a jelenség ellen.

 

Európai plakát pályázat

Az Európai Bizottság közlekedésbiztonsági plakát tervezésére írt ki pályázatot, a fődíj 2000 Euró! Az akció neve: Tervezz egy közlekedésbiztonsági plakátot Európáért!

 

Motorkerékpáros kérdőív tapasztalatai

Mintegy 2500 motorkerékpáros töltötte ki önkéntesen azt az on-line kérdőívet, mely részleteiről, tapasztalatairól olvashatnak a cikkben.

 

70 megmentett emberi élet

Az év első nyolc hónapjában a személysérüléses közúti balesetek, a balesetekben meghalt személyek és az ittasan okozott balesetek száma egyaránt csökkent.

 

Európai autóbusz ellenőrzés tapasztalatai

A TISPOL éves ellenőrzési tervének megfelelően a „European Operation Bus” közlekedésbiztonsági akció végrehajtására 2011. harmincadik hetében került sor.

 

Új rendőrmotorok az autópályákra

60 db új rendőrségi motorkerékpárral bővül a közlekedésrendészet járműparkja. Az új 900-as BMW-ket sajtótájékoztató keretében mutatták be.

 

Motorkerékpáros tanulmány Észak-Rajna-Vesztfáliában

A motorkerékpárosokat érintő személysérüléses közúti balesetek és halálesetek számának csökkentése egyike napjaink legfontosabb közlekedésbiztonsági kihívásainak.

 

Crash Course program

Az angolok által kifejlesztet baleset megelőzési módszert az észak-rajnai németek is átvették, s javasolják ezt a többi tagállamnak is.

 

Közlekedésbiztonság 2011. július

Az eddig eltelt hét hónapban a személysérüléses közúti balesetek és a balesetekben meghaltak száma egyaránt csökkent, mérséklődött az ittasan okozott balesetek száma is.

 

Kérdőív a menetiránnyal szembeni közlekedésről

A GRSP Magyarország Egyesület kérdőívet állított össze, a forgalommal szembeni közlekedéssel kapcsolatos kérdőív egy kutatáshoz gyűjt előzetes adatokat.

 

Közlekedésbiztonság 2011. első félévben

Az év első hat hónapjában a személysérüléses közúti balesetek, a balesetekben meghalt személyek és az ittasan okozott balesetek száma egyaránt csökkent.

 

100 000 megmentett élet 2001. óta

8 tagállamnak sikerült teljesítenie az EU Fehér Könyv célkitűzését. Ezekben az országokban 2001. és 2010. között több mint felével csökkent a közlekedési balesetben meghaltak száma.

 

Jogszabályi változások július 01-től

Jelentősen szigorodtak a közúti közlekedési szabályszegésekkel, azok szankcionálásával kapcsolatos szabályok. A változások részleteit az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetői sajtótájékoztató keretében ismertették.

 

Közúti drogtesztek Belgiumban

Az egyszerűen alkalmazható gyorstesztek az emberi nyálból mutatják ki az előzetes kábítószer fogyasztást.

 

Közlekedésbiztonság 2011. május

Az év első öt hónapjában a közúti balesetek száma a súlyos kimenetelű és ittasan okozott balesetek vonatkozásában csökkent.

 

Skót kampány vidéki utakra

2011. elején egy speciális kampányt hirdettek meg Skóciában. A kifejezetten közlekedésbiztonsági célokat szolgáló kampány a vidéki utak biztonságának javítását tűzte ki céljaként.

 

BalatonRide – hidegben is

Az ORFK-OBB balatonparti motorkerékpáros rendezvénye jól sikerült, a hideg idő dacára.

 

BalatonRide – 2011. május 28.

Változatos programokkal telített, családokra méretezett motorkerékpáros rendezvény az ORFK-OBB rendezésében. A helyszín a Rider Beach, a Balaton déli partján. Nem csak motorosoknak!

 

Spanyolország hozta az 50 %-ot!

A közúti balesetek halálos áldozatainak száma 2001. és 2010. között Spanyolországban több, mint 50 %-kal csökkent.

 

FAIR vezető kampány – negyedszer!

Az Autó-Motor kezdeményezése a közlekedési morál javítását tűzte ki célul. Az új elemekkel tarkított programot az ORFK-OBB is támogatja.

 

Közlekedésbiztonság 2011. első négy havában

Január 01. és április 30. között 2 %-kal csökkent a személysérüléses közúti balesetek száma, és 19 %-kal kevesebben haltak meg közútjainkon, mint a elmúlt év hasonló időszakában.

 

Fehér Könyv 2011-2020.

Az Európai Unió új évtizedre vonatkozó közlekedéspolitikai programját hirdették meg 2011. március 28-án. Az Európai Bizottság elnök-helyettese, Siim Kallas által előterjesztett dokumentum elődjéhez hasonlóan a „White Paper”, azaz „Fehér Könyv” megnevezést kapta.

 

A „Szuperbringa program”-ról

A „Szuperbringa program” egy országos közlekedésbiztonsági program az általános iskolások részére.

 

162 alkohol-szondázás 20 perc alatt

Nem egy rekord-kísérletről van szó, csupán a finn rendőrség napi rutinmunkájáról. Gyorsak és hatékonyak.

 

Közlekedésbiztonság 2011. első negyedévében

Idén március 31-ig a személysérüléses közúti balesetek száma kis mértékben, azaz 0,7 %-kal nőtt, míg a balesetben meghalt személyek száma csaknem 18 %-kal csökkent.

 

Szigorítanak a lengyelek

Szigorúbb büntetések, a jármű lefoglalása, nyilvános megszégyenítés és gyorsított bírsági eljárás. Ezzel számolhatnak Lengyelországban akik ittasan ülnek a kormány mögé.

 

A briteknél is csökken az alkoholszint?

Londonban hamarosan a képviselők döntenek arról, hogy az engedélyezett véralkohol értéket a jelenlegi 0,8 g/l-ről 0,5 g/l-re csökkentik az Egyesült Királyság területén.

 

Ittas járművezetés határai az EU-ban

Érdekes és hasznos dolog tisztában lenni az Európai Unión belüli vezetéskor megengedett véralkoholszinttekkel.

 

Balesetek 2010-ben – teljesen feldolgozott adatokkal

A hivatalos adatok szerint 2010-ben a személysérüléses közúti balesetek száma 8,7 %-kal, a balesetben meghalt személyek száma pedig 10 %-kal csökkent.

 

Sebességcsökkentés a spanyol autópályákon

110 km/h lett a megengedett legnagyobb sebesség Spanyolország autópályáin. Az ideiglenes kormányzati intézkedések alapvetően környezetvédelmi célokat szolgálnak.

 

Közlekedésbiztonság 2011. február

Az év első két hónapjában a személysérüléses közúti balesetek és a balesetekben meghalt személyek száma egyaránt csökkent, az ittasan okozott balesetek száma nem változott.

 

Közlekedésbiztonsági évértékelő

Interjú Óberling József r. ezredes úrral, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetőjével, az ORFK-OBB ügyvezető elnökével

 

ETSC Memorandum a magyar elnökséghez

Az ETSC 2010. decemberében Memorandumot adott ki, amely a közúti közlekedésbiztonsággal kapcsolatos Magyarországgal szembeni elvárásokat tartalmazza.

 

Sebességellenőrzés: nyíltan, vagy rejtetten?

Hogyan történik a gyorshajtók kiszűrése Magyarországon és miként végzik ezt a tevékenységet Európa más országaiban?

 

EU elvárások a magyar elnökség idején

Interjú Ellen Townsend asszonnyal, az ETSC (Európai Közlekedésbiztonsági Tanács) stratégiai igazgatójával a Magyarországgal szembeni közúti közlekedésbiztonsági elvárásokról.

 

Közlekedésbiztonság 2011. január

Az új év első havában a személysérüléses közúti balesetek és a balesetekben meghalt személyek száma egyaránt csökkent.

 

125 éves az autó

1886. január 29. mérföldkő a közúti közlekedés történetében. Carl Benz ezen a napon szabadalmaztatta háromkerekű gépi meghajtású kocsiját, a "Benz Patent-Wagen-t".

 

Baleseti statisztika 2010-re

Ismertté váltak a 2010. évi közlekedésbiztonsági helyzet alakulását bemutató előzetes statisztikai adatok. A személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma tovább csökkent.

 

Módosul a KRESZ!

2011. január 01- hatállyal módosul a KRESZ. Tilos lesz előzni reggel 06 és este 22 óra között a gyorsforgalmi utakon olyan tehergépjárművel, mely megengedett legnagyobb össztömege meghaladja a 7,5 tonnát.

 

Iskolarendőr Szakmai Nap

Két és fél éve működik hazánkban az iskolarendőr program, mely első országos értekezletét az ORFK Teve utcai székházában tartották meg.

 

Üzenet

Új évtized küszöbéhez érkeztünk. Még néhány nap, és magunk mögött hagyjuk az új évezred első, eseményekben igencsak bővelkedő évtizedét. Ilyenkor mérleget szokás készíteni. Felmérni, mi is a hozadéka az eltelt időszaknak, s a tanulságokat levonva meghatározni a következő évek feladatait. Nincs ez másként a közlekedésbiztonság vonatkozásában sem.

 

Közlekedésbiztonság - novemberi mérleg

Az előzetes adatok alapján a 2010. január 01. és november 30. között eltelt időszakban tovább csökkent a személyi sérüléssel járó közúti balesetek száma Magyarországon, s kevesebben vesztették életüket közútjainkon, mint tavaly ilyenkor.

 

Traffipax 20 km-enként

A napokban felröppent a hír, hogy minden járőrautóban lesz légalkohol mérő, továbbá 20 km-enként sebességmérő készülékeket telepítenek. A valós háttérnek jártunk utána.

 

A mopedek és a rendszám

Divatossá vált mopeddel közlekedni, igaz a segédmotoros kerékpárok közlekedésének fokozott a kockázata. Rendszámmal, vagy anélkül?

 

Baleseti statisztika – Tíz havi mérleg

2010. októberében kevesebb személyi sérüléses közúti baleset történt Magyarország útjain, s tovább csökkent a halálos áldozatok száma.

 

Mindenszentek és a Halottak Napja

A november 01-i hétvégén ismét útra kel az ország. Százezrek indulnak el a temetőkbe, hogy leróják kegyeletüket az elhunyt hozzátartozók és ismerősök előtt.

 

Balesetek az elmúlt háromnegyed évben

Tovább csökkent a személysérüléses közúti balestek és a balesetben meghalt személyek száma. Idén szeptemberben ugyanakkor többen haltak meg közútjainkon, mint egy évvel ezelőtt.

 

Baleseti statisztika szeptemberig

Az év első nyolc hónapjában ismét javult útjaink biztonsága: a személysérüléses közúti balesetek és a balesetekben meghalt személyek száma egyaránt csökkent.

 

11 ezer gyorshajtó három nap alatt

Az elmúlt héten háromnapos sebességellenőrző akciót tartott a rendőrség. Minden működőképes sebességmérőt bevetettek. Az eredmény több, mint 11 000 lefülelt gyorshajtó.

 

Tanévkezdés és Iskola Rendőre program

A gyermekek védelmét szolgálja az ORFK-OBB tanévkezdeti kampánya, valamint a Rendőrség „Iskola Rendőre” program, amely az új tanévben is folytatódik.

 

Írországban is csökken a véralkohol érték

Az eddigi 0,8 ezrelékes véralkohol érték 0,5 ezrelékre csökken, míg a kezdő vezetőkre, továbbá a hivatásos sofőrökre még szigorúbb szabályok vonatkoznak.

 

Javuló baleseti statisztika

A baleseti statisztikai adatok alapján 2010 első hét havában személyi sérüléssel járó balesetek több mint 11 %-kal, a halálos áldozatok száma csaknem 20 %-kal csökkent.

 

Itt az új EU Fehér Könyv!

Brüsszelben, 2010. július 22-én az Európai Közösségek Bizottsága elfogadta a következő évtizedre vonatkozó közlekedésbiztonsági programot.

 

IPMC Csillagtúra Debrecenben

Az IPMC 64. nemzetközi rendőrmotoros csillagtúra 2010 augusztus 03-06 között rendezik meg. A tekintélyes múltra visszatekintő eseménynek a cívis város, Debrecen ad otthont.

 

7x nagyobb biztonság

A biztonsági öv mellett kevés szó esik egy hasonlóan fontos biztonsági eszközről, a biztonsági gyermekülésről.

 

A kerékpáros közlekedésről

A kerékpáros közlekedés egyre nagyobb teret nyer Magyarországon is. Azonban a bringások néha túl szabadszelleműen állnak a közlekedéshez.

 

Magyarok és sebességhatárok

Az elmúlt évben végrehajtott reprezentatív felmérés során 1500 embert kérdeztek meg a hatályos sebességhatárok ismeretéről.

 

Közlekedésbiztonság az EU-ban

Mintegy 34.900-an vesztették életüket közúti balesetben az EU területén 2009-ben, 36 %-kal kevesebben, mint 2001-ben.

 

Erős rendőri jelenlét a hétvégén

A nagy melegre és a várható erős forgalomra való tekintettel a rendőrség a hétvégén megerősített közlekedési járőrszolgálatot lát el az M7-es autópályán és az M0-ás autóúton.

 

900 új autó a rendőrségnek

900 darab Skoda Fabia, Skoda Octavia, Volksagen Golf és Volkswagen Caddy kerül az ORFK gépjármű állományába.

 

Baleseti statisztika 2010 első félév

A rendőrség előzetes baleseti statisztikája az első félévben kedvező változásokat mutat.

 

Óvatosan a vízzel

Június elején egyetlen hétvége alatt nyolcan fulladtak vízbe. Cikkünkben számos hasznos tanácsot kínálunk a vízparton nyaralóknak.

 

Nyári rendőri jelenlét az autópályákon

A rendőrség ebben ebben az évben is kiemelt figyelmet fordít a magyar gyorsforgalmi úthálózat és a határátkelőhelyek fokozott nyári rendőri ellenőrzésére.

 

2010 január-májusi baleseti statisztika

Az előzetes baleseti statisztikai adatok alapján a 2010. január 01. és május 31. közötti időszakban tovább csökkent a személysérüléses közúti balesetek száma.

 

A hőség mint baleseti ok

A nagy meleg megterhelően hat az emberi szervezetre. Az első kánikulai napok több balesetet hoztak. Elemezzük az okokat.

 

Motorosok ellenőrzésének tapasztalatai

A motoros balesetek megelőzéséért a rendőrség május 28-30. között fokozott közúti ellenőrzést tartott.

 

Biztonsági öv felmérés Borsod megyében

Minden biztonsági öv felmérés hordoz valamilyen új információt. Cikkünkben két borsodi város tradicionálissá váló felmérésének eredményeit foglaltuk össze.

 

Közlekedésbiztonság gyermekszemmel – országos eredményhirdetés

A hazai balesetmegelőzés egyik legvonzóbb vetélkedőjén hirdettek eredményt az ORFK Teve utcai székházának Télikertjében.

 

Új elnök a GRSP Magyarország Egyesület élén

Új elnök a GRSP Magyarország Egyesület élén. A Számvizsgáló Bizottságot is átalakították.

 

Május 13-i sajtótájékoztató témái

Az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2010. május 13-án 11.00 órakor tart közös sajtótájékoztatót.

 

Egy új EU norma: a Stockholmi Program

Az Európai Unió Tanácsa 2009. december 8-án adta ki az ún. Stockholmi Programot. Az új EU norma a polgárokat szolgáló és védő, nyitott és biztonságos Európa megteremtésére irányul.

 

Baleseti statisztika - 2010. április

Az év első 4 havában a személysérüléses közúti balesetek, a balesetben meghalt személyek és az ittasan okozott balesetek száma egyaránt csökkent.

 

Motoros razzia – májusban kétszer!

A rendőrség májusban két alkalommal ellenőrzi a motorkerékpárosokat és a segédmotorosokat. Az akciók időpontjai: május 7-9., és május 28-30.

 

EU Közlekedésbiztonság 2009

Az elmúlt évben tovább javult a közúti közlekedésbiztonság az Európai Unió tagállamaiban. A legjobban teljesítő országok sorában azonban jelentős változások történtek.

 

A KRESZ története

A közúti közlekedésünk szabályait tartalmazó jogszabály idén 35 éves. Kevesen tudják, hogy a hatályos KRESZ az ötödik a hazai közlekedési kódexek sorában.

 

Első negyedévi baleseti statisztika

Az első három hónapban tovább javult a mérleg: a személysérüléses közúti balesetek és a balesetekben meghalt személyek száma egyaránt csökkent.

 

AQUAPOL nemzetközi vízirendészeti ellenőrzés

Az AQUAPOL nemzetközi szervezet március második felében tartotta meg idei első vízirendészeti akcióját, melyben a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság is részt vett.

 

Egy év krónikája

Gyors közlekedésbiztonsági helyzetelemzés: Interjú Óberling József r. ezredes úrral, az ORFK-Közlekedésrendészeti Főosztály vezetőjével.

 

Az autópálya-alagutak biztonsága

Az alagutak különösen veszélyes helyei a közúti közlekedésnek. Nem véletlen, hogy hazánkban március végén egy speciális alagút biztonsági kampány vette kezdetét.

 

Húsvét – fokozott rendőri ellenőrzés

A húsvéti időszak fokozott közlekedésbiztonsági kockázattal jár: idén a megszokottnál több rendőr vigyáz majd a közlekedők biztonságára

 

2009 baleseti statisztikája

Ismertek a 2009 évi hivatalos baleseti statisztikai adatok. Tavaly a személysérüléses közúti balesetek száma 6,85 %-kal, a balesetben meghaltak száma közel 18 %-kal csökkent.

 

Kolléganőnk emlékére!

Sütike elment! Híves Éva r. őrnagy asszony, a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára szíve nem dobog többé. Szervezete alulmaradt abban a viszonylag rövid küzdelemben, amelyet a gyilkos kórral szemben vívott.

 

Teherautók közlekedésbiztonsága II.

A tehergépjárművek közlekedésének biztonsága Magyarországon. Számok, tények

 

Drasztikus pénzbüntetések januártól

2010. január 01-i hatállyal módosult a Btk. A bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott pénzbüntetés összege akár 108 millió Ft is lehet!

 

Márciusban célkeresztben a gyalogosok és a kerékpárosok

A közúti közlekedés legvédtelenebb képviselőinek biztonságát célozza meg az egy hónap időtartamú fokozott közúti ellenőrzés-sorozat, amely március elsején indul.

 

A teherautók közlekedés-biztonsága

A tehergépkocsik közlekedésének átlagot meghaladó biztonsági kockázata van, hiszen a legnagyobbnak számító járművekkel szemben a közúti közlekedés más résztvevői lényegesen védtelenebbek.

 

Baleseti statisztika 2010 január

A 2010 január 31-i helyzetet tükröző előzetes adatok a személysérüléses közúti balesetek számának csaknem 15 %-os csökkenéséről számolnak be.

 

Félév után az „Iskola rendőre” program

A legfrissebb felmérés szerint a 2009/2010-es tanévben 77-tel több, azaz 2525 tanintézet csatlakozott az „Iskola rendőre” programhoz.

 

Ombudsmani jelentés a közlekedésbiztonságról

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának 2010 januári jelentése többek között a téligumik és a biztonsági öv használatának előírásával kapcsolatos álláspontot tartalmazza.

 

Gyermek-közlekedésbiztonság itthon

Honlapunkon már ismertettük a” legkisebbek” közlekedésbiztonságának helyzetét az Európai Unióban. Most a hazai helyzetkép bemutatására kerül sor.

 

Vision Zero közlekedésbiztonsági konferencia

A Vision Zero Magyar Országos Közlekedésbiztonsági Egyesület konferenciát tartott Budapesten „Mit tehet a járművezető?” címmel. A rendezvényén az ORFK-OBB is részt vett.

 

Nemzetközi kapcsolatok 2009-ben

Szakmai információk arról, hogyan alakultak közlekedési rendőreink nemzetközi kapcsolatai az elmúlt évben.

 

Közlekedésbiztonság 2009-ben

Az elmúlt évben a személysérüléses közúti balesetek száma 7,12 %-kal, a balesetben meghalt személyek száma csaknem 18 %-kal csökkent. Jó eredmény!

 

Január 1-től változik a KRESZ

A 289/2009. (XII. 18.) Korm. rendelet 2010. január 1-i hatállyal módosítja a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II.15) KPM-BM együttes rendeletet (KRESZ).

 

A gyermekek közlekedésbiztonsága

Mintegy 18 500 gyermek volt részese közlekedési balesetnek az Európai Unió 27 tagállamának közútjain 2007-ben. Ami drámaibb: több, mint 1200 család borult mély gyászba amiatt, hogy gyermekük közúti tragédia áldozatává vált.

 

Folyamatosan javuló közlekedésbiztonság – Ismertek a 2009. novemberi adatok

Az év első tíz hónapja után novemberben is folytatódott a kedvező trend: tovább csökkent a személysérüléses közlekedési balesetek, és az abban meghalt személyek száma. Lehet, hogy mégsem 2008. lesz a magyar közlekedésbiztonság legkedvezőbb éve?

 

Veszélyes lehet a bontott alkatrész

Napjaink Magyarországán mintegy 100-150 regisztrált bontósra több mint 1000 illegális autóbontó jut. Utóbbiak ellenőrzés nélkül forgalmaznak a közlekedésbiztonságot közvetlenül befolyásoló alkatrészeket.

 

Az autóbuszok ellenőrzésének tapasztalatai

A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2009. október 26. és november 09. között a BKV, a Volán és azok alvállalkozói körében telephelyi ellenőrzést tartott. Az ellenőrzések tapasztalatait megosztjuk látogatóinkkal.

 

Fókuszban a gyalogos balesetek

Gyalogosveszély! Novemberben és decemberben az átlagosnál magasabb a gyalogoselütések száma. Figyeljünk egymásra!

 

Közúti baleseti statisztika – 2009. január – október

Az év első tíz hónapjában tovább javult a hazai közutak biztonsága. A legfrissebb adatok a személysérüléses közúti balesetek és halálos áldozatok számának további csökkenéséről tájékoztatnak.

 

Biztonsági öv rendezvénysorozat

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a GRSP Magyarország közösen három Workshop-ot tartott országszerte. A rendezvények a biztonsági öv és gyermekülés használatának fontosságát elemezték.

 

Közúti ellenőrzések gyakorlata az Európai Unióban

A rendőri közúti ellenőrzések végrehajtásával kapcsolatban kötelező jellegű közösségi előírás jelenleg nincs, a kérdéskör minden tagállamban alapvetően a nemzeti jog hatáskörébe tartozik.

 

Közlekedési balesetek – 2009. szeptemberi mérleg

Idén szeptember végéig 106 fővel kevesebben vesztették életüket hazánk útjain, amennyiben az előzetes adatokat 2008. első kilenc havának baleseti adataival hasonlítjuk össze.

 

Közlekedésbiztonság 2009 I-VIII. hónap

Az év első nyolc hónapjában 7,77-%-kal csökkent a személysérüléses közúti balesetek, s 9,97 %-kal a balesetben meghalt személyek száma.

 

Változtak a közigazgatási bírság szabályai

2009. augusztus 01-én ismét módosult a közúti közlekedés szabályozási háttere. Ezúttal a közigazgatási bírság szabályai változtak.

 

Az objektív felelősség első 16 hónapja

Eddig 525 426 eljárás, s ugyanannyi közigazgatási bírság – ez az objektív felelősség első 16 havának mérlege.

 

Tanévkezdés 2009

2009. szeptember 01. – egy új tanév kezdete. A tanévkezdet időszakában számtalan veszély leselkedik a gyermekekre. A veszélyekkel a közúti közlekedés során feltétlenül számolnunk kell.

 

Szigorúbb intézkedések Franciaországban az ittas járművezetéssel szemben

Az Európai Unióban a legtöbb halálos közúti baleset gyorshajtás miatt következik be. Ez alól kivételt képez Franciaország, ahol az elmúlt években példátlan intézkedéseket tettek a gyorshajtások visszaszorítására.

 

Közúti balesetek 2009 január-július

A tavalyi csökkenési tendencia az elmúlt hét hónapban folytatódott. Bár az eredmények kissé szerényebbek, ugyanakkor 42 fővel kevesebben vesztették életüket közútjainkon, mint egy évvel ezelőtt, a januártól júliusig terjedő időszakban.

 

Bevált az Iskola rendőre program

A rendőrség 2008 szeptember 01-én meghirdetett kezdeményezése már az első évben sikereket hozott. Az iskolák zöme örömmel vette a saját rendőr jelenlétét – bár voltak akik elzárkóztak a program elől.

 

Közlekedésbiztonság 2009 első félévében

Az előzetes adatok alapján az első félévben a személysérüléses közúti balesetek száma 8,9 %-kal, a balesetben meghalt személyek száma 3,6 %-kal csökkent 2008. azonos időszakához képest.

 

Európai Unió 2008 - tovább javult a közlekedés biztonság

Tavaly 15 400 fővel kevesebben vesztették életüket balesetben az EU területén, mint 2001-ben.

 

13 haltak meg a hétvégén az utakon

Az ország területén 2009. június 19-21. között összesen 181 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A fenti balesetek közül 11 volt halálos, melyben 13 fő vesztette életét.

 

Nyári fokozott közúti ellenőrzés

Fokozott nyári közúti ellenőrzés 2009. június 15. és augusztus 30. között

 

2009 első öt hónapi baleseti statisztika

Folytatódott a kedvező trend: a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma kedvezőbb a 2008. év azonos időszakának adataihoz képest.

 

Fókuszban az autópályák

Fokozott nyári közúti ellenőrzések az autópályákon. A légi rendészet is bevonható az akciókba.

 

Az első 4 hónap baleseti statisztikája

Tovább csökkent a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma.

 

A Közlekedésbiztonsági Roadshow belülről

Az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, Kiss Csaba r.alezredes is pozitívan értékelte a május első felében lezajlott Közlekedésbiztonsági Roadshow-t.

 

Siker a Közlekedésbiztonsági Roadshow

Sikeresen lezajlott a második országos „közlekedésbiztonsági roadshow”!A május első két hetében megtartott országos rendezvénysorozat tíz nagyvárost érintett.

 

Európai Közúti Biztonsági Charta

26 magyar közlekedési és közlekedésbiztonsági szervezet írta alá az Európai Unió egyik legfontosabb közlekedésbiztonsági dokumentumát.

 

Objektíven az objektív felelősségről!

Tévhit az, hogy a rendőrség a kisebb mértékű gyorshajtásokkal szemben nem intézkedik. Mi a valóság?

 

Változtak a közigazgatási bírság szabályai

2009. május elsejétől módosultak a közigazgatási bírság szabályai.

 

A rendőrségek közlekedésbiztonsági ellenőrzési gyakorlata

A rendőri közúti ellenőrzések végrehajtásával kapcsolatban kötelező jellegű közösségi (EU) előírás jelenleg nincs

 

Közlekedésbiztonsági Roadshow 2009

2009. május 04-én újra indul a Közlekedésbiztonsági Roadshow, mely immár 10 megyeszékhelyen „gördül át”, majd május 15-én Székesfehérváron fejeződik be.

 

A Salzburg Fórum regionális együttműködés

A Salzburg Fórum egy regionális belügyi együttműködés, mely az osztrák Szövetségi Belügyminisztérium informális kezdeményezését követően 2004 júliusában jött létre, hat európai uniós tagállam részvételével.

 

Hét napos sebességellenőrző kampány Európában

A TISPOL akciója Európa szerte a gyorshajtás visszaszorítására irányul Magyarországon a fokozott ellenőrzésekre 2009. április 20-22. között kerül sor.

 

Húsvéti ellenőrzési statisztika

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közleménye a húsvéti ünnepek alatt végrehajtott fokozott közúti ellenőrzés eredményeiről

 

Magyarország közlekedésbiztonsága 2008-ban

Ismertté váltak hazánk 2008. évi közlekedésbiztonsági helyzetének alakulásával kapcsolatos előzetes statisztikai adatok.

 

A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram 2008-2010.

A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram egy három éves komplex intézkedéscsomag, mely a közlekedésbiztonság javítására irányul

 

Magyarország közlekedésbiztonsági helyzetének alakulása 2009. első negyedévében

Ismertté váltak a 2009. első negyedévi előzetes statisztikai adatok, melyek hazánk közúti közlekedésbiztonsági helyzetének alakulásáról adnak számot.

 

Megkezdődött a „motorkerékpáros szezon”

Az elmúlt napokban hirtelen „kitavaszodott”. A hosszúra nyúlt tél után megjött a régen várt jó idő, s ez egyben a motorkerékpáros szezon kezdetét is jelenti.

 

A húsvéti fokozott rendőri intézkedésekről

A húsvéti ünnepek a családi összejövetelek és a vendéglátások időszaka. Ezekben a napokban valósággal „útra kel az ország”, s néhány napra a közúti forgalom megszokott sűrűsége hirtelen a többszörösére nő.

 

Ittas vezetés: jogosítvány bevonás

Ismét a helyszínen veszik el a vezetői engedélyt ittas járművezetés esetén

 

Emelkedett a helyszíni bírság összege

A közlekedésbiztonság javítására irányuló átfogó kormányzati program keretében az év elején a helyszíni bírság kiszabásával kapcsolatos szabályok is módosultak.

 

Salzburg Forum Budapest

A Salzburg Fórum Közlekedésrendészeti Munkacsoportja 2008. október 8-9-én Budapesten tartotta meg soros ülését

 

EU Project ’FAIR’

A FAIR project a maga nemében úttörőnek tekinthető az európai projectek sorában, és a magyar rendőrség történetében is jelentős szerepet játszott

 

Túl sok baleset

Március utolsó hétvégéjén 12 halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt az országban. A balesetekben összesen 15 fő vesztette életét.

 

CHARTA a józan közlekedésért

Ittas vezetés ellen nem csak a klasszikus rendőri ellenőrzés eszközeivel kell fellépni, hanem a közlekedésbiztonsági kommunikációs propagandának is az egyik kiemelt területe.

 

A TISPOL

Első alkalommal mindössze néhány szerény hír jelent meg a TISPOL-ról (European Traffic Police Network) a hazai sajtókban.

 

Biztató kezdet? Baleseti helyzetkép

Közlekedésbiztonsági helyzet 2009. első két havában: előzetes adatok alapján tovább csökkent a közúti balesetek, valamint a balesetekben életét vesztett, ill. megsérült, személyek száma.

 

Változott a pontrendszer

Változtak a közúti közlekedési előéleti pontrendszer szabályai

 

Megkezdték munkájukat az „iskola rendőrei”

A gyermekek biztonsága, s ezzel kapcsolatban a jövő generációjának közlekedésre nevelése alapvető társadalmi érdek, mely számos intézmény munkájának szerves részét képezi

 

Közlekedésbiztonsági helyzet 2009. január

2009 januárjában összesen 1.141 személysérüléses közúti balesetet regisztráltak, 4,76 %-kal kevesebbet, mint 2008. első havában (1.198).

 

209!!!

Ismét egy sikeres hónap a hazai közúti közlekedés biztonságában!

 

ORFK és NiT megállapodás

Közös cél: a tehergépjármű közlekedés biztonságának javítása. Együttműködési megállapodás az ORFK és a NiT Hungary között.

 

Polgárőr-verseny

Polgárőrök országos közlekedésbiztonsági versenye – immár negyedik alkalommal

 

“Itt van az ősz...” – Megkezdődött a tanévkezdeti kampány

”Itt van az ősz, itt van újra...”- idézhetnénk e mindenki által jól ismert irodalmi remekművet, mely az iskolások számára ilyenkor egy igen kellemes időszak végét jelenti.

 

Új rend és szabadság program

1074/2007. (X. 1.) Kormány határozat az "Új rend és szabadság" programért felelős kormánybiztos kinevezéséről és feladatairól.

 

Új helyszínbírság katalógus Németországban.

2009 januártól 60-80 %-kal emelkednek a bírságok a közlekedési szabályok megsértése esetén

 

Tájékoztató a hazai közlekedésbiztonsági helyzet 2007. évi főbb alakulásáról

A közlekedésbiztonság kérdése az ezredforduló óta az Európai Unióban prioritást élvez.

 

Magyarország közlekedésbiztonsága

Hazánkban 2004, márciusában fogadták el az ország jelenleg érvényes nemzeti közlekedéspolitikai programját, mely a „Magyar Közlekedéspolitika 2003-2015” címet viseli.

 

Közlekedésbiztonság táblák és lámpák nélkül?

Európa egyes országaiban (legutóbb éppen Németországban) lakott területen belül olyan kisebb övezeteket kívánnak kialakítani, ahol a közlekedésbiztonság javítását jelzőtáblák és fényjelző berendezések nélkül kívánják megvalósítani

 

Közlekedésbiztonság az Európai Unióban

Az Európai Közösségek Bizottsága a 2001. szeptember 12-én kiadott „Fehér Könyv”-ben az európai közlekedéspolitika egyik fő céljaként azt tűzte ki, hogy az Európai Unióban 2001. és 2010. között 50 %-kal csökkenjen a közúti balesetben elhunyt személyek száma.

 

Újabb kihívás előtt az EU tagállamok?

Az idős emberek közlekedésének biztonsága. Egyre inkább aktuális a téma az európai népesség idősödésének arányával.

 

Az EU fővárosok közlekedésének biztonsága

Biztonságosabban közlekedhetünk az uniós fővárosokban, mint az egyéb utakon?

 

A motorkerékpáros közlekedés biztonsága

Napjainkban a motorkerékpáros közlekedés Európában és Magyarországon egyaránt a reneszánszát éli.

 

A közúti közlekedésbiztonság kiemelt kockázati tényezői

Közismert, hogy közlekedni veszélyes. Aki a közúti közlekedésben részt vesz - akár járművezetőként, vagy éppen gyalogosként - állandóan számítania kell különböző veszélyforrásokra.

 

A kezdő vezetői engedélyről

A kezdő vezetői engedély az Európai Unióban és Magyarországon.

 

Az objektív felelősség

2008 első negyedévében vezették be az objektív felelősség intézményét Magyarországon.

 

A balesetmegelőzés Magyarországon

Hazánkban a balesetmegelőzési tevékenység szervezett formában több, mint négy évtizedes múltra tekint vissza, s nemzetközileg elismert tradíciókkal, eredményekkel rendelkezik.

 

 
KERESÉS
Keresés a cikkekben
  
VEZETÉSI ÚTMUTATÓK / ORSZÁG
Mi ez? >>  Információ >>  
TISPOL

Tovább a szervezet honlapjára  >>
HÓNAP KÉPE

HÍRFIGYELŐ
Magyar hírek
Érdekes kisbalesetes statisztika
A vezetéstámogató rendszerek sem mindenhatóak
Drónok és felelősség
Fix sebességmérők telepítése
Lefoglalták a szabálytalan autókat
Egy 1990-es cikk, benne mai probléma is
Új amerikai rendőrautó
Hol kötelező a téligumi?
Módosultak a gázautó használati szabályok
Baleset veszélyes hamis autóalkatrészek
Rossz ablaktörlővel balesetveszély helyett
Látni és látszani - ablaktörlőteszt, számít a minőség
Ittas állapot stimulálása spéci szemüveggel
Mikortől öreg a gumiabroncs?
Legálisan is lehet xenon lámpát utólag beszerelni
ABT tuningautó töréstesztje
Nemzetközi hírek
ADAC nyárigumiteszt 2015
Téligumi teszt ADAC 2014/2015 szezon
Nyárigumiteszt 2014 szezon
5 csillagot kapott a Nissan Qashqai
SZAVAZÁS

Ön szerint mi lenne a célravezető a közlekedési morál javítása érdekében?

Fokozott rendőri jelenlét az utakon

Magasabb összegű büntetések

Szabály szigorítások

Alaposabb vezetőképzés


Facebook
 
Kulcsszavak: baleset-megelőzés, ittas vezetés, gyorshajtás, halálosbaleset, orfk-obb, közlekedésbiztonság, traffipax, zero tolerancia, legbiztonságosabb autók, helyszínibírság