Aktuális Magazin Események Háttér Videók Galéria Megelőzés Tanácsok Partnereink Magunkról  
 
 

KRESZ-faktor kampány elindítva!

A friss vezetői engedéllyel rendelkezők részére új preventív kampány indult. A két online fordulóból és ügyességi versenyből álló vetélkedő fő díja egy személygépkocsi.

 

Közlekedik a család 2017-ben is

Az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság hatodik alkalommal szervezi meg közlekedésbiztonsági vetélkedőjét, amelynek a fődíja egy Skoda személygépkocsi.

 

Áldozatokra emlékeztünk!

A veronai buszbaleset áldozatainak emlékére az ORFK-OBB gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést tartott.

 

Európai ellenőrzések februártól

2017-ben összesen kilenc európai szintű közúti ellenőrzés várható, mindegyikük egy-egy hét időtartamban. Az ellenőrzések Magyarország közútjait is érintik.

 

Iskolarendőrök évértékelője

A III. Országos Iskolarendőr Szakmai Napon a résztvevők az előadásokat hallgattak meg, továbbá a 2016. évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó iskolarendőrök elismeréseket vehettek át.

 

160 ittas gépjárművezető

A TISPOL karácsony előtti hagyományos Alcohol&Drugs európai akciója során hazánkban mintegy 30 000 járművezetőt ellenőriztek, s 160 gépjárművezetőt találtak ittasnak, míg 3 fő esetében bódult állapotban történő járművezetés gyanúja merült fel.

 

Téli bringás reggeli

December 06-án mikulás várta a téli bringásokat a fővárosban. A téli bringás reggeli során az étel mellett hasznos tanácsokat és ingyen szervizelést is kaptak a kerékpárosok.

 

Üzenet a biztonságért!

Ezzel a címmel indított országos prevenciós turnét az ORFK-OBB, mely során a közlekedésbiztonsági üzeneteket páratlan módon táncos-akrobatikus előadások keretében adják át a fiataloknak.

 

Overload akció értékelése

Három társhatóság ellenőrizte a teherautókon a rakományok szállítási szabályainak a betartását.

 

Végre látszol!

Ezzel a címmel rendeztek közlekedésbiztonsági napot Újbudán 2012. október 22-én, ahol különböző preventív programok várták az érdeklődő családokat.

 

Látni és Látszani Plusz!

Új elemeket is tartalmaz a láthatóság és észlelhetőség fontosságának kihangsúlyozására irányuló tradicionális balesetmegelőzési program, mely keretében térítésmentes szemvizsgálatra, valamint gépjármű átvizsgálásra nyílik lehetőség.

 

Kamionos döntő érdekességekkel

Új feladatok, régi győztes az 5 tengelyen – biztos kézzel döntőjén

 

TISPOL Seatbelt akció eredményei

Naponta 1 150 intézkedés történt a biztonságiöv használatának az elmulasztása miatt Magyarországon a legutóbbi nemzetközi szintű akció során.

 

VI. Országos Balesethelyszínelői Verseny

Hatodik alkalommal mérték össze tudásukat a baleset-helyszínelők. A szakmai Hungarikumnak számító országos versenyen az elméleti és gyakorlati versenyszámok mellett ügyességi feladatok is szerepeltek.

 

Vízi rendőrök versenyeztek

Gárdonyban rendezték meg a vízirendészeti járőrök országos versenyét. A résztvevőknek elméleti és gyakorlati versenyszámokban kellett bizonyítaniuk.

 

Becsöngettek az iskolarendőröknek is!

2016. szeptember 01-én hivatalosan is megkezdődött az új tanév. Mától nagyobb türelemmel közlekedjenek az iskolák közelében!

 

Megkezdődött a tanév

A rendőrség a 2016/2017-es tanévben is folytatja hosszú évek óta folyó tanévkezdeti kampányát.

 

A legjobb kamionsofőr kerestetik!

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a NiT Hungary 2016-ban is megszervezi közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenyét, melynek neve: 5 tengelyen – biztos kézzel! Jelentkezni legkésőbb augusztus közepéig lehet.

 

Eredményhirdetés az Állatkertben

A Biztonságos közlekedés gyermekszemmel elnevezésű közlekedésbiztonsági rajzpályázat 2016. évi záróeseményén óvodás, valamint alsó tagozatos és felső tagozatos általános iskolás kategóriában hirdettek nyerteseket.

 

A nyári vakáció veszélyei

A gyermekek a tanév befejezését követően, a vakáció időszakában fokozott veszélyeknek vannak kitéve. Az áldozattá válás elkerülése érdekében az ORFK baleset- és bűnmegelőzési tanácsokkal látja el a gyermekeket és a szülőket egyaránt.

 

Diákélet balesetek nélkül

A fiatalok közúti közlekedése nevelése, valamint a szabályokra és veszélyekre történő figyelemfelhívás – ez volt a célja az ORFK-OBB részvételének a 23. alkalommal megrendezett Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon.

 

KRESZ SZAFARI 2016

Egy nagyszerű rendezvény a fővárosi és Pest megyei ötödikes tanulók részére, amikor a KRESZ szabályok oktatásában a teknősbéka, az oroszlán, a zebra, a kenguru és más állatkerti állatok is szerepet játszottak.

 

Szolgálati robogók átadása

Az ORFK-OBB 41 db új segédmotoros kerékpárral segíti az Országos Polgárőr Szövetség közbiztonsági és azon belül közlekedésbiztonsági tevékenységét.

 

XIII. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa

Az országos döntőnek Debrecen adott otthont, ahol 20 csapat mérte össze tudását.

 

Speedmarathon Európában!

24 órás folyamatos sebességellenőrzés Európa 24 országában, közöttük Magyarországon! Ön is javaslatot tehet arra, hol mérjenek a mobil sebességellenőrző eszközök.

 

Csatlakozzon on-line!

Csatlakozzon Ön is a Soha ne igyál, ha vezetsz! kezdeményezéshez, mely az egyik legnagyobb közúti gyilkos, az ittas vezetés visszaszorítására irányul! Mindezt már a facebook-on,vagy az internetes portálokon is megteheti!

 

Csatolnak a magyarok?

A TISPOL Seatbelt ellenőrzés magyarországi tapasztalatainak értékelése.

 

Bringamax program

A kötelező kerékpáros felszerelések és a nagyobb biztonságot, jobb észlelhetőséget biztosító eszközök népszerűsítésére irányuló új program az ORFK-OBB, a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség, valamint a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. szakmai együttműködésének jegyében.

 

Díjátadó a Vígszínházban

Véget ért a Tedd láthatóvá a nagyit című fotó és videó pályázat. A díjak átadására ünnepség keretében került sor

 

Játszva Látszódj!

Pályázat általános iskolások részére. A tanulók olyan kreatív munkákkal pályázhatnak, melyek a láthatóságra és észlelhetőségre koncentrálnak az őszi és téli közlekedési viszonyok esetén. Mindez Nógrád megyében!

 

Szalai Gábor lett a legjobb kamionsofőr

Véget ért az „5 tengelyen biztos kézzel” kamionos verseny országos döntője a Driving Camp területén. A nyertes az egymillió forintos fődíjat is hazavihette.

 

KRESZ SZAFARI

Mintegy 250 fő negyedik osztályos tanuló vett részt az Állatkertben szervezett közlekedésbiztonsági rendezvényen

 

V. Országos Balesethelyszínelői Verseny

Ötödik alkalommal mérték össze tudásukat a baleset-helyszínelők. Az országos szintű közlekedésrendészeti szakmai versenyen Veszrém megyében az elméleti és gyakorlati versenyszámok mellett ügyességi feladatok is szerepeltek.

 

Védik a tanulókat Pápán

Fokozott rendőri jelenlét az iskolák környékén, balesetmegelőzési tábla, a tanulók biztonságos közlekedésre felkészítése – ezek tartoznak a legfontosabb rendőri feladatok Pápán szeptemberben.

 

Több mint egymillió alkoholszondás ellenőrzés

A 2015. júniusában végrehajtott európai szintű ittas ellenőrzés során több mint 1,1 millió alkoholszondás ellenőrzésre került sor a közutak mentén. A pozitív eredmények száma meghaladta a 16 ezret.

 

IV. Zánkai Közlekedésbiztonsági Nap

2015. augusztus 06-án a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Tábor ismét közlekedésbiztonsági programokat tartogatott a nyaraló gyermekek részére.

 

TISPOL Truck&Bus ellenőrzés eredményei

Több mint 3 300 tehergépkocsi és autóbusz ellenőrzésére került sor hazánkban három nap alatt.

 

5 tengelyen – biztos kézzel! – Jön az év kamionos versenye!

A nyár végén ismét megkezdődik az 5 tengelyen – biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenysorozat, amelyet harmadik alkalommal szervez meg a NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság.

 

Örökbe fogadott zebracsikó

Az ORFK-OBB örökbe fogadta a Rozika nevű zebracsikót a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Ezzel a gesztussal az ORFK-OBB a gyalogosok védtelenségére, s a gyalogos balesetek megelőzésére kívánta felhívni a figyelmet.

 

ORFK-OBB a Harley-n

Magyarország legnagyobb motorkerékpáros rendezvényén, az alsóőrsi 16. Open Road Fest-en az ORFK-OBB is képviselteti magát. A pénteki hivatalos sajtóesemény mellett közlekedésbiztonsági sátor várja az érdeklődőket a rendezvény minden napján.

 

Biztonságban a szünidőben!

Az ORFK sajtótájékoztatója baleset- és bűnmegelőzési tanácsokkal hívta fel a figyelmet a gyermekbalesetek és egyéb események megelőzésére

 

Vigyázz rám!

Az ORFK-OBB országos kampányt indított a védtelen közlekedők, azon belül a gyalogosok és kerékpárosok biztonságának növelése, a balesetek megelőzése érdekében.

 

Közlekedési Kultúra Napja 2015

A szervezők hagyományteremtő céllal hirdették meg a programot, mely rendezvényeire első alkalommal 2015. május 11-én került sor.

 

Taroltak a rendőrmotorosok!

Minden helyezést magyar rendőrmotoros szerzett meg a 15. nemzetközi motoros rendezvényen, a németországi Kulmbach-ban.

 

Közlekedik a család vetélkedő 2015-ben is

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakmai támogatóival együtt idén is meghirdette a Közlekedik a család országos közlekedésbiztonsági vetélkedőt.

 

Bitonsági öv ellenőrzések hazánkban és Európában

Hétfőtől szerdáig hazánkban, európai szinten viszont egész héten tart a TISPOL „Seatbelt” megnevezésű akciója.

 

919 helyszín, több mint hárommillió vizsgálat

Tovább folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja.

 

Fuvarozó nyerte az Arany Pedál díjat!

Véget ért az autós szakmák közlekedésbiztonsági versenye. Az első alkalommal debütáló versenyt Kóti Gyula tehergépkocsi vezető nyerte, a futár, és az autóversenyző társak előtt.

 

Európai ellenőrzések 2015-ben

Idén is folytatódnak a nemzetközi szintű közúti ellenőrzések. A TISPOL 2015-ben összesen kilenc európai közlekedésbiztonsági kampány végrehajtását tervezi.

 

Autós szakmák közlekedésbiztonsági versenye

Az i-Cell Safe Drivers’ Competition 2014. november 26-án kezdődött és 2015. január 7-ig tart. Az ORFK-OBB által támogatott versenyben különböző járműkategóriák vezetői vesznek részt.

 

Útdíjtörvény módosítás

A mellékletben fontos információk olvashatók az e-útdíj megfizetésével, s a kiszabott bírság megfizetése alóli mentességgel kapcsolatban

 

Mindenszentekkor is biztonságosan!

Útra kelő százezrek, zsúfolt utak, megnövekedett biztonsági kockázat, fokozott rendőri közterületi jelenlét. Rendőrök segítik a biztonságos közlekedést a közutakon, illetve a temetők környékén.

 

Trivium 3 akció!

Megkezdődött az a nagyszabású akció, mely a külföldi bűnelkövetőkkel szemben lép fel az Egyesült Királyság közútjain. Az akcióról a TISPOL exkluzív, élő videostream közvetítésben számol be 2014. október 22-én (szerdán) 14 órától.

 

Fokozott európai ellenőrzések!

A Truck&Bus kampány a tehergépkocsik és autóbuszok ellenőrzésére terjed ki, ezen a héten, Európa mintegy 30 országában, így Magyarországon is.

 

KRESZ-FESZT 2014

Második alkalommal rendezték meg a KRESZ-FESZT elnevezésű országos rendezvénysorozatot, mely a tanévkezdeti kampány záróeseménye és egyben a közlekedésbiztonsági tanév kezdete.

 

Vízirendészeti járőrverseny 2014

Győrben rendezték meg a XIII. Országos Vízirendészeti Járőrversenyt. Ügyességi és gyorsasági versenyszámokat követően az elméleti ismeretszint is felmérésre került. Tiszai fölény a díjazásban.

 

Elvitték a főnyereményt!

A „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő országos döntőjét 2014. szeptember 13-án tartották a zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai központban. A vetélkedőt a Péter család nyerte Heves megyéből. Jutalmuk egy új Skoda Rapid Spaceback.

 

Európai-szintű biztonságiöv ellenőrzés

A héten kontinensünk mintegy 28 országában egyidejűleg ellenőrzik a rendőri szervek és a közúti ellenőrző hatóságok a passzív biztonsági eszközök használatára vonatkozó szabályok megtartását.

 

Vezetéstechnikai képzés 150 rendőrnek

A Groupama Garancia Biztosító idén 150 rendőrnek biztosít lehetőséget arra, hogy továbbfejleszthesse vezetéstechnikai tudását.

 

III. Zánkai Közlekedés-biztonsági Nap

Iskoláskorú gyermekek százai vettek részt a rendezvényen, mely célja, a gyermekek közúti közlekedése biztonságának fejlesztése volt.

 

Maratoni sebességmérés Európában?

A németországi sikereket, és több más ország kedvező tapasztalatát alapul véve a TISPOL páneurópai szintű, 24 órás „Blitz Marathon” szervezését mérlegeli.

 

Autóbuszok és tehergépkocsik fokozott ellenőrzése

2014. július 21. és 27. között hajtják végre a TISPOL Truck&Bus nemzetközi közúti ellenőrző akciót, mintegy 30 ország részvételével.

 

Díjat nyert az ORFK-OBB kampánya!

Az ORFK-OBB 2013. végén folytatott „Éljen tovább, kösse be magát!” kampányának két eleme első, illetve második helyezést ért el a „Hipnózis 2014” Kreatív Reklámversenyen.

 

A fürdőzés veszélyei!

Itt a jó idő, sokan keresik fel természetes vizeinket. A fürdőzőknek szolgálunk tanácsokkal, amelyek az ORFK-OBB 2014. június 04-i sajtótájékoztatóján hangzottak el.

 

Fokozott alkohol és drog ellenőrzések!

Ezen a héten európa-szerte fokozott ittasság és drog ellenőrzésekkel találkozhatnak a közlekedők. Magyarországon pénteken és szombaton lesznek intenzív közúti célellenőrzések.

 

Meghívó KRESZ pálya átadásra!

2014. május 31-én a budapesti Vasúttörténeti Parkban adják át azt az új KRESZ pályát, mely az „Élet Úton” program jegyében készült. A „Közlekedik a család” gyermek rajzpályázat eredményhirdetésére és díjátadó ünnepségére is a helyszínen kerül sor.

 

Közlekedési rendőrök versenyeztek

Látványos rendezvényen, érdeklődő tömegek előtt mérték össze tudásukat a karos forgalomirányítók, a motorkerékpáros rendőrök és a gépkocsizó járőrök.

 

Rendőrnap a Városligetben

2014. április 26-án negyedik alkalommal rendezik meg a Rendőr- és Tűzoltónapot, amelynek a helyszíne a korábbi évek hagyományainak megfelelően a fővárosi Városliget lesz.

 

Első a biztonság!

Ez volt a szlogenje a 2014. évi motoros és kerékpáros szezonnyitónak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az ORFK-OBB és az NKH közös sajtótájékoztatóját 2014. március 26-án tartották Budapesten.

 

Bukósisak viselési arány Magyarországon

A legfrissebb felmérés szerint a motorkerékpárosok 95%-a viseli a számukra legfontosabb passzív védelmi eszközt, a bukósisakot. A járművezetők és utasok között nincs mérhető különbség.

 

Megkezdődött: Biztonság hete

A mai napon sajtótájékoztatóval vette kezdetét a Biztonság hete, amely többek között a gyermekbiztonsági rendszerek ellenőrzésére irányul. Nem csak a közutak mentén, hanem az árusítóhelyeken is!

 

Sok a műszaki problémás tehergépkocsi

Véget ért az európai szintű közúti ellenőrző akció, mely alapvetően az autóbuszok és tehergépkocsik forgalmát érintette.

 

Európai tehergépkocsi és autóbusz ellenőrzés

A TISPOL által szervezett, egy hét időtartamú nemzetközi ellenőrzés a járművek műszaki állapotára, az okmányok meglétére, a vezetési és pihenőidők megtartására, valamint a járművezetők vezetési alkalmasságának vizsgálatára egyaránt kiterjed.

 

Európai ellenőrzések 2014-ben

Idén is folytatódnak a nemzetközi szintű közúti ellenőrzések. A TISPOL 2014-ben összesen kilenc európai közlekedésbiztonsági kampány végrehajtását tervezi.

 

Soha ne érje ilyen meglepetés!

Az elmúlt évben nagy sikert aratott karácsonyi kampányát ismét meghirdette az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB), melynek célja, hogy az ünnepek hangulatát semmi ne árnyékolja be!

 

OBB-KTI konferencia

Új évtized, új kihívások a közlekedésbiztonságban - volt a címe annak az évzáró közlekedésbiztonsági konferenciának, amelyet az ORFK-OBB és a KTI közösen tartott a Közlekedési Múzeumban.

 

Újra alkohol és drog ellenőrzések!

December második hetében a TISPOL (European Traffic Police Network) az ittasan, illetve kábítószer hatása alatt vezetők kiszűrését tűzte célul. Jövő héten fokozott közúti ellenőrzésekre lehet számítani.

 

Fáradsz? Állj meg pihenni!

A fáradtan történő járművezetés ellen kampányolnak Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A 4-es főúton magas azon balesetek aránya, amelyet fáradt, vagy elbóbiskoló gépjárművezető követ el.

 

Gazdára talált a Skoda Rapid

Átadták a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő fődíját az országos győztesnek, a békés megyei Huszár családnak.

 

Megkezdődtek a közúti ellenőrzések

November 7-én vette kezdetét a „Látni és látszani” országos közlekedésbiztonsági kampány második szakasza. A közúti célellenőrzések a világítási szabályok megtartására irányulnak.

 

Vízirendészeti járőrök versenyeztek

A Balatonon mérték össze tudásukat az ország legjobb vízi rendőrei. Az elméleti és gyakorlati versenyszámokat követően külön díjazták a vízirendészeti rendőrkapitányságok, valamint az egyes megyék csapatait.

 

Magyarország legjobb kamionsofőrje

5 tengelyen – biztos kézzel! – néven a kamionosok részére meghirdetett országos vetélkedő a NiT Hungary és az ORFK-OBB együttműködésében valósult meg. Magyarország legjobb kamionsofőrje Könczöl András.

 

Blitz Marathon Németországban!

Ilyen még nem volt! Egy napos sebességmérő-maraton Németországban! Leállításos sebességmérések 8 600 ellenőrzési helyen, mintegy 15 ezer rendőr és ellenőr részvételével, 24 órán keresztül.

 

Látni és látszani: kampányrajt

Az ORFK-OBB együttműködő partnereivel 2013. október 01-től december 15-ig tartja Látni és Látszani kampányát. Térítésmentes gépjármű átvizsgálás, látásellenőrzés optikusokkal, majd november 7-től december közepéig tartó intenzív rendőri ellenőrzés.

 

3000 intézkedés három nap alatt!

A TISPOL legutóbbi európai kampánya a passzív biztonsági eszközök használatát elmulasztókat vette célba. Itthon három nap alatt mintegy 3000 autósnál találtak szabálytalanságot

 

Játszva is közlekedj biztonságosan!

A Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület (KÖBE) gyermek rajzpályázatot hirdet. Az óvodások és kisiskolások értékes nyereményekre számíthatnak. A rajzok beküldési határideje: 2013. szeptember 25!

 

Biztonsági öv ellenőrzés

Ezen a héten Európa mintegy 27 országában biztonsági öv ellenőrzésekkel találkozhatnak az autósok. Magyarországon keddtől csütörtökig tartanak a fokozott ellenőrzések.

 

A sebességellenőrzés hete Európában!

A héten fokozott sebesség-ellenőrzéseket tartanak Európa mintegy 27 országában. Magyarországon csütörtöktől szombatig számíthatnak az átlagosnál aktívabb rendőri jelenlétre.

 

BalatonRide III.– 2013. augusztus 18.

Harmadszor indul a BalatonRide! Változatos programokkal telített, családokra méretezett rendezvény az ORFK-OBB rendezésében – nem csak motokerékpárosoknak! A helyszín a Rider Beach, a Balaton déli partján.

 

Együttműködés a Kerékpárosklubbal

2013. július 26-án az ORFK-OBB és a Magyar Kerékpárosklub között együttműködési megállapodás jött létre. A kerékpáros balesetek közös kiértékelése, forgalomszabályozási javaslatok, közös kampányok.

 

Dánia a PIN Award 2013 díj nyertese

Dániában az elmúlt időszakban példaértékűen fejlődött a közúti közlekedés biztonsága, 2010 óta 31%-kal csökkent a közúti halálos áldozatok száma.

 

5 tengelyen - biztos kézzel!

Keresik Magyarország legjobb kamionsofőrjét! A NiT Hungary, az ORFK-OBB együttműködő partnere 2013. július 08-ig várja a jelentkezőket, akik közül kikerülhet a „Best Truck Driver Hungary 2013” megtisztelő cím tulajdonosa!

 

20 kismotor a polgárőrségnek

20 darab segédmotorkerékpár átadásával támogatja az ORFK-OBB a polgárőrség munkáját. Könnyebbé válik a 100x100 program teljesítése.

 

Elindult a SULIMOPED

Öt megyében, tíz segédmotoros kerékpárral kezdődhet meg a kísérleti képzés, mely során 150 hátrányos helyzetű diák szerezhet térítésmentesen vezetői engedélyt.

 

Rendőrnap a Városligetben!

Szombaton, április 27-én az ORFK-OBB nagyszerű programokkal várja az érdeklődőket a Rendőrnapon. A preventív és zenés programok mellett „rendőr-szakmai csemege” is lesz: aznap tartják a motorkerékpáros és gépkocsizó járőrök, valamint a karos forgalomirányítók országos döntőjét.

 

Sebességellenőrzések Európában!

A héten fokozott sebességellenőrzéseket tartanak Európa 27 országában. Magyarországon csütörtöktől szombatig számíthatnak az átlagosnál aktívabb rendőri jelenlétre.

 

Tavaszi veszélyek a közlekedésben

Már nem a havas-jeges utak és a sötét időszakok jelentik a nehézséget a közlekedésben, hanem ellenkezőleg: a felszabadultság, nagyobb átlagsebességet lehetővé tévő közlekedés, a megfontoltság és az óvatosság hiánya.

 

Józan Húsvét - a kampány értékelése

Csökkent a balesetek és a halálos áldozatok száma idén húsvétkor a közútjainkon – a tavalyihoz képest. Ugyanakkor az is bebizonyosodott, hogy ilyenkor gyakrabban ülnek a járművezetők ittasan a volán mögé.

 

JÓZAN HÚSVÉT kampány

A húsvéti ünnepek időszakában, valamint az azt megelőző napokon országos szintű fokozott közúti ellenőrzésekre kerül sor. A cél: az ittas állapotban történő járművezetés visszaszorítása, a forgalom segítése, és a közlekedésbiztonság javítása.

 

Sajtótájékoztató 2012-ről és a tavaszi közlekedésről

Az elmúlt évben 33 fővel kevesebben vesztették életüket közútjainkon, míg a 2013. év közlekedésbiztonsági feladatai középpontjában a gyalogosok és a kerékpárosok állnak.

 

A balesetek megelőzésért!

Az elmúlt hétvégén sajnálatos módon sok személyi sérüléssel járó közúti baleset történt, és összesen heten szenvedtek el halálos kimenetelű sérüléseket.

 

Fokozott ellenőrzés a 4-es főútvonalon

2013. március 31-ig minden héten egy alkalommal fokozott közúti ellenőrzést tartanak Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Hajdú-Bihar megye területén.

 

Visegrádi négyek a közlekedésbiztonságról

Két napos nemzetközi fórum a visegrádi négyek közlekedésbiztonsági stratégiáiról. A két helyszín: Budapest, Drivingcamp Zsámbék

 

Európai ellenőrzések 2013-ben

Idén is folytatódnak a nemzetközi közlekedésrendészeti akciók. A TISPOL 2013-ben kilenc európai akció végrehajtását tervezi.

 

Alkohol és drog ellenőrzés Európában

A TISPOL Karácsony előtti nemzetközi kampánya az ittasan, valamint a kábítószer hatása alatt járművet vezetők kiszűrésére irányul.

 

Úton-útfélen

Idén a tizenötödik alkalommal rendezték meg az Úton-útfélen közlekedési bábversenyt. Helyszín: az ORFK-BRFK Teve utcai székháza. Időpont: 2012. november 27.

 

Áldozatokra emlékeztünk

A rendkívül kellemetlen idő ellenére is sokan rótták le kegyeletüket a Közlekedési Balesetek Áldozatainak emlékművénél, s helyezték el a megemlékezés virágait, koszorúit.

 

Emlékezés a közúti balesetek áldozataira

Ha Önnek is megsérült, vagy életét vesztette hozzátartozója, ismerőse közúti balesetben, akkor tartson velünk! Szenteljen egy fél órát a baleseti áldozatok emlékének!

 

Megvan a győztes!

A „Közlekedik a család” családi vetélkedő országos döntőjét Kiss Sándor és családja nyerte Jász-Nagykun-Szolnok megyéből. Jó hangulat, flott szervezés, elégedett résztvevők. Jöhet a folytatás?

 

Közlekedik a család – országos döntő

A 90-es évek nagy sikerű családi vetélkedőjének idei országos döntőjére 2012. október 13-án kerül sor. A helyszín: Driving Camp Hungary, Zsámbék

 

Tehergépkocsi és autóbusz ellenőrzések

A TISPOL által szervezett tehergépkocsi és busz ellenőrzési kampány Európa mintegy 25 országára terjed ki. A fokozott ellenőrzés Európában egy hétig, hazánkban pedig három napig tart.

 

Nyit a Driving Camp Hungary

Határidőben készült el a Driving Camp Hungary Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központ. 2012. szeptember 27-től áll az érdeklődők rendelkezésére.

 

IPMC 2012: taroltak a magyarok

A rendőrmotoros csillagtúrán kiválóan szerepeltek a magyar versenyzők. Egyéni és csapatversenyben egyaránt elhozták az első helyezést!

 

BalatonRide II – ragyogó időben

A tavalyi rendezvénytől eltérően idén napsütés, megtelt kemping, érdeklődő családok és sok motoros jellemezte az ORFK-OBB rendezvényét. Nem csoda, hogy sikeres volt!

 

26 500 gyorshajtó 11 nap alatt

A rendőrség 2012. augusztus 10. és 20. között országos közlekedésbiztonsági akciót tartott. A jelentős számú gyorshajtó mellett több mint 800 ittas járművezetőt értek tetten.

 

10 napos közúti ellenrőzés

A hétvégétől kezdve 10 napon át határozott rendőri jelenlétre számíthatnak az autósok a közutakon. A cél a szabálytisztelő magatartás betartatása

 

Rossz állapotú teherautók és ittas buszsofőrök

Véget ért az európai szintű közúti ellenőrző akció, mely alapvetően az autóbuszok és tehergépkocsik forgalmát érintette.

 

Európai autóbusz és tehergépkocsi ellenőrzés

A TISPOL által szervezett kampány Európa mintegy 25 országára terjed ki. Az autóbuszok és tehergépkocsik ellenőrzése a jármű állapotra, az okmányok meglétére, és a járművezetőkre egyaránt kiterjed. A fokozott ellenőrzés egy hétig tart.

 

Minden ötvenedik járművezető ittas?

A TISPOL júniusi közúti ellenőrző kampányában Magyarországon két nap alatt összesen 302 ittas vezetőt értek tetten, míg 3 esetben kábítószer hatása alatti vezetés megalapozott gyanúját észlelték. Íme a részletek.

 

PIN Award 2012 - NFM és BM sajtóközlemény

A halálos közúti balesetek számának csökkentésében elért kimagasló eredményével Magyarország érdemelte ki az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC) 2012. évi Közúti közlekedésbiztonsági PIN-díját.

 

VAKÁCIÓ - tesztkérdések 10-14 éveseknek!

17 könnyen megválaszolható kérdés, amely segíthet abban, hogy a nyári vakáció gondtalanul teljen. Ha elmúltál 10, de nem vagy idősebb, mint 14, akkor szánj rá néhány percet! Ajándékok is várnak Rád!

 

Új motorkerékpáros tablók a Harley-n

Az ORFK-OBB új motorkerékpáros tablókat készített, melyek első alkalommal az Alsóörsi Nemzetközi Harley Davidson fesztiválon állítanak ki. Emellett számos preventív program helyszíne lesz Alsóörs.

 

Féken tartott lendület – Fotópályázat

2012. június 05-ig lehet pályázni saját készítésű művekkel a közlekedésbiztonsági fotópályázaton. Értékes nyeremények!

 

Újra indul a Közlekedésbiztonság gyermekszemmel!

Az ORFK-OBB 2012-ben is meghirdeti tradicionális rajzpályázatát. Az óvodások és iskolások rajzait várjuk, de az óvodák és az iskolák is vetélkedhetnek. A téma: a közúti közlekedés biztonsága – ahogy azt a gyerekek látják.

 

Rajzold meg az ORFK-OBB kabalafiguráját!

Amennyiben elmúltál 6 éves, de nem vagy idősebb 14-nél, akkor ne tétovázz! Rajzold meg az idén 20 éves ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság kabaláját!

 

Motorkerékpáros szezonkezdet

Az ORFK kora tavaszi sajtótájékoztatója a közlekedésbiztonsági helyzet rövid értékelése mellett a motorkerékpáros szezonkezdettel foglalkozott.

 

Európai ellenőrzések 2012-ben

Idén is számíthatnak a gépjárművezetők nemzetközi szintű közlekedésrendészeti akciókra. A TISPOL 2012-ben kilenc európai akció végrehajtását tervezi.

 

Egymillió alkoholszonda egy hét alatt

A legutóbbi európai közúti ellenőrző akcióban több, mint egymillió alkoholszondát alkalmaztak az egyes országok rendőrei. Percenként értek tetten egy-egy ittas vezetőt, s más rekordok is születtek.

 

Megalakult a KTE Közlekedésbiztonsági tagozata

2011. december 14-én a MTESZ budapesti székházában tartotta alakuló taggyűlését a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata.

 

Az év első sajtótájékoztatója

A 2012-es év első ORFK-OBB sajtótájékoztatója a tavaly elért eredményekről, baleseti statisztikáról és az új évben kitűzött célokról, és használható eszközökről szólt.

 

Két nap alatt 153 ittas vezető

A TISPOL utolsó közúti ellenőrző kampányában Magyarországon összesen 153 ittas vezetőt értek tetten, míg 2 esetben kábítószer hatása alatti vezetés megalapozott gyanúját észlelték. Íme a részletek.

 

Alkohol és drog ellenőrzés Európában

A TISPOL nemzetközi kampánya az ittasan, valamint a kábítószer hatása alatt járművet vezetők kiszűrésére irányul. Magyarországot december 16-án és 17-én lesz fokozott ellenőrzés.

 

Magyar-Román párbeszéd

A román járművezetők által okozott szabályszegések és közúti balesetek csökkentése érdekében 2011. november 23-án Biharkeresztesen magyar-román kétoldalú megbeszélésre került sor.

 

Első autósülésem – sajtótájékoztató és kampány

2011. november 22-én startol hazánkban az a nemzetközi kampány, mely a gyermekbiztonsági ülések elterjedését tűzte ki céljaként.

 

Szakmai konferencia a fáradtság veszélyeiről

Halálosan fáradt? Tartson pihenőt! - címen tartottak ma szakmai konferenciát Budapesten, a Teve utcai székházban.

 

Pályázat logó tervezésére!

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága (MBB) nyílt pályázatot hirdet új logójának elkészítésére.

 

ÉLET ÚTON iskolakezdés

Az idén áprilisban megindított ÉLET ÚTON program tanévnyitó sajtótájékoztatóját tartották meg a Rendőrség Teve utcai épületének nagy Auditóriumában.

 

Kaposvári közlekedésrendészeti verseny

Az ORFK-OBB támogatásával, a Somogy Megyei Rfk és a Somogy Megyei BB szervezésében szeptember 20-22. között Kaposváron rendezték meg az I. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.

 

Országos Balesethelyszínelő Verseny

Szeptember 6. és 8. között első alkalommal rendezték meg a balesetek helyszínelését végző rendőrök országos megmérettetését. A Kecskeméten lezajlott verseny nagyszerűen debütált.

 

Tanévkezdés és közlekedésbiztonság

Az ORFK-OBB tradicionális tanévkezdeti kampánya ünnepélyes sajtóeseménnyel vette kezdetét. Az „Iskola rendőre” program is tovább folytatódik.

 

TISPOL SPEED európai ellenőrzés

A TISPOL (European Traffic Police Network) sebességellenőrző akciója földrészünk több, mint 20 országát érinti. Magyarországon a fokozott ellenőrzések augusztus 25-én és 26-án várhatók.

 

Kerékpáros konferencia - Békés

Az ÉLET ÚTON program keretében szervezett Kerékpáros Közlekedésbiztonsági Konferencia aktuális kérdésekkel foglalkozott. A rendezvényen az ORFK-OBB is képviseltette magát.

 

Bírságok határokon túl

Elfogadta az Európai Parlament azt az irányelv-tervezetet, mely lehetővé teszi a bírságok behajtását külföldön elkövetett közlekedési szabályszegések elkövetése esetén.

 

Ittas ellenőrzés – határok nélkül

A héten Európaban ittasság ellenőrzésekre számíthatnak az autósok. A magyar rendőrség a fokozott akciót június 08. és 10. között hajtja végre.

 

„Közlekedésbiztonság gyermekszemmel” – országos eredményhirdetés

A hazai balesetmegelőzés tradicionálisnak számító vetélkedőjén hirdettek eredményt 2011. május 31-én az ORFK Teve utcai székházban. Három korcsoport legjobb 3-3 munkáját díjazták, emellett különdíjakat is kiosztottak.

 

Kerékpáros fesztivál Szabolcsban

2011. május 28-án Nyíregyháza ad helyet a Michelin Bringafesztiválnak, mely a „Hajtsunk a Biztonságra!” mottót viseli.

 

Indul a „Cselekvések Évtizede” program

2011. május 11-én veszi kezdetét az ENSZ világméretű közlekedésbiztonsági programja.

 

Kerékpáros ellenőrzés eredményei

Honlapunkon előzetesen már beszámoltunk arról, hogy a rendőrség 2011. áprilisában fokozottan ellenőrizte a kerékpárosok közlekedését. Most az eredményeket mutatjuk be.

 

TISPOL „Excess Speed” ellenőrzés

Április második felében ismét egy európai közúti ellenőrző kampány zajlott le, kifejezetten a gyorshajtások visszaszorítására. Íme a hazai eredmények.

 

TISPOL „Lifesaver” zárókonferencia Budapesten

A TISPOL három éves közlekedésbiztonsági projectje a „Lifesaver” megnevezést kapta. A project Budapesten tartotta zárókonferenciáját.

 

Kerékpáros ellenőrzés áprilisban

A rendőrség 2011. április 4-26. között országos szintű fokozott közúti ellenőrzést tart. Az ellenőrzés kifejezetten a kerékpárosok közlekedés-biztonságának javítására irányul.

 

Az ORFK és a Magyar Közút együttműködése

Az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt vezetője 2011. február 21-én együttműködési keret-megállapodást írt alá.

 

Európai ellenőrzések 2011-ben

Folytatódnak a nemzetközi közlekedésrendészeti akciók. A TISPOL 2011-ben kilenc európai akció végrehajtását tervezi.

 

200 sebességmérő és egyéb fejlesztések

200 új sebességmérő és 400 elektromos kézi légalkoholmérő készülék beszerzésére kerül sor. A kerékpárosok idén fokozott közúti ellenőrzésekre számíthatnak.

 

Közlekedésbiztonsági konferencia beszámoló

A - Hogyan tovább? Közlekedésbiztonság a Fehér Könyv után - című konferencia kiadványát és az előadások anyagát az alábbiakban közöljük

 

Iskolarendőrök konferenciája

Az országos szintű rendezvénynek 2010. december 7-én a Rendőrség budapesti, Teve utcai székháza ad otthont.

 

Közlekedésbiztonsági Konferencia - Akcióprogrammal

A „Hogyan tovább? Közlekedésbiztonság a Fehér Könyv után” című konferencián várhatóan aláírásra kerül a 2011-2013. évekre vonatkozó Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram. A rendezvény november 30-án lesz.

 

I. Balesethelyszínelő Verseny

Egy új szakmai verseny debütált. Egyelőre még csak regionális szinten mérettettek meg a balesethelyszínelő rendőrök. Egy verseny, amiről még beszélni fognak…

 

Közúti áldozatokra emlékezünk

2010. november 03-án 11 órai kezdettel koszorúzással egybekötött megemlékezést tart az ORFK-OBB a Közúti Áldozatok Emlékművénél. A helyszín: Budapest, III. ker. Flórián tér.

 

A Fehér Bot tisztelete

2010. október 20-án, a „Fehér Bot Napján” rendezik meg azt a tájékozódási és közlekedési versenyt, melyen vak diákok adnak számot tájékozódási és közlekedési ismereteikről. A helyszín Budapest, a Vakok Általános iskolája

 

IV. Közlekedési Nap a Vasúttörténeti Parkban

Nagyszerű programokat kínál a családoknak az a közlekedésbiztonsági rendezvény, mely 2010. október 17-én 10.00 és 18.00 óra között várja a látogatókat.

 

A traktoros verseny eredményei

Véget ért a mezőgazdásznak készülő középiskolások országos vetélkedője. Röviden összefoglalva: innovatív verseny, nagyszerű eredményekkel.

 

Középiskolás traktor verseny

Ilyen még soha nem volt! Első alkalommal rendezik meg az Országos Mezőgazdasági Vontatók Középiskolai Versenyét. A helyszín Sárospatak és Abaújszántó.

 

Vízijárőrök versenye

Tizedik alkalommal rendezték meg a vízirendészeti járőrök országos versenyét. Az első helyen tiszai rendőrök végeztek. A házigazda balatoniak a „fair play” szellemében versenyen kívül szerepeltek.

 

IPMC Debrecen

Lezárult az IPMC 64. nemzetközi rendőrmotoros csillagtúrája. Az augusztus 03-06 között Debrecenben tartott rendezvényen a magyar rendőr motorosok sikerrel szerepeltek.

 

Háromnapos sebességellenőrzés Magyarországon

A TISPOL által szervezett európai akciót hazánkban augusztus 24. és 26. között hajtják végre. A gyorshajtók mellett a rendőrök az autópálya leállósávjain közlekedőket, valamint a rendszám nélküli járművek vezetőit is kiszűrik

 

Vonat tört autót

Szokatlan sajtótájékoztatót tartott a Rendőrség és a MÁV. Egy mozdonyt a vasúti átjáróban álló autónak ütköztettek.

 

A vasúti átjárók biztonsága

A közút-vasút szintbeni kereszteződések a közlekedés egyik legveszélyesebb helyszínei. Aki a vasúti átjáróba a szabálytalanul hajt be, annak csak szerencséje lehet, esélye nem!

 

BalatonRide – Elhalasztva

A BalatonRide motoros rendezvényt az ORFK-OBB úgy döntött, hogy június 12 helyett későbbi időpontban rendezi meg.

 

Újra motoros fesztivál a Hungaroringen

2010. június 05-én és 06-án MOL Dynamic Motoros Fesztivál és Amatőr Kupasorozat a Hungaroringen. A rendezvényen az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizotság is részt vesz.

 

Razzia a Dél-Dunántúlon

A Baranya, Somogy és Tolna megye területét érintő fokozott közúti ellenőrzés 2010. áprilisában, egy teljes hónapon keresztül zajlott.

 

Gyorshajtó-vadászat Európában

Az európai közlekedési rendőrök ezúttal a gyorshajtók ellen léptek fel. A nemzetközi ellenőrzés egy hétig, azon belül a magyarországi három napig tartott.

 

Edzés kétkeréken

Áprilisban motoros vezetéstechnikai tréninget tartottak Zalaegerszegen, a Zalai 76-os Motoros Egyesület és a Zala Megyei Baleset-megelőzési Bizottság közös szervezésében.

 

A márciusi ellenőrzések eredményei

A rendőrség 2010 márciusában a gyalogosok és kerékpárosok közlekedését fokozottan ellenőrizte. Ismertetjük a tapasztalatokat.

 

Vasúti átjárók ellenőrzése

A rendőrség és a MÁV Zrt. munkatársai 2010. március 30-án közösen ellenőrizték 60 vasúti átjáró biztonságát.

 

A húsvéti közúti ellenőrzések eredménye

Húsvétkor 18 744 alkoholszondás ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök, 604 ittas vezetőt szűrtek ki. A balesetek száma csökkent, de így is négyen haltak meg az útjainkon.

 

Új autópályás alosztályok

Elkészült az M6/M60-as autópálya újabb, 144 km hosszú szakasza, amelyet március 31-én adnak át a közúti forgalomnak.

 

Mámorban a városban!

Az egri vetélkedő résztvevői egy speciális szemüveg által kerültek illuminált állapotba. Így, „álspiccesen” kellett végrehajtaniuk gyalogosként és járművezetőként különböző feladatokat.

 

Nemzetközi TISPOL ’Truck’ ellenőrzés

Magyarországon 2010 március 09-11 között kerül végrehajtásra az a nagyszabású nemzetközi akció, amely alapvetően a tehergépkocsik közúti közlekedését veszi nagyító alá.

 

Module Close to project konferencia

2010 február 23-án Budapesten tartotta zárókonferenciáját a ’Module Close To’ projekt.

 

A januári közúti ellenőrzésekről

Értékelték a 2010 január 11-31 között végrehajtott fokozott közúti ellenőrzéssorozatot. Beszédesek az eredmények.

 

18 másodpercenként egy ittas vezető Európában

A TISPOL legutóbbi európai akciója során egy hét alatt 32,497 ittas és 861 kábítószeres sofőrt fogtak el.

 

Fokozott rendőri közúti ellenőrzés januárban

A rendőrség a közlekedés biztonság további javítása érdekében januárban fokozott közúti ellenőrzést tart.

 

Élsportolók csatlakoztak a Charta-hoz a „Sportcsillagok gálaestjén”

Az idén is megszavazták az év sportolóit. A gálán az ORFK-OBB is részt vett, s népszerűsítette a Józan Közlekedésért Charta-t. Az eredmény nem maradt el.

 

A közúti balesetek áldozataira emlékeztünk

Egy óra, mely a megemlékezésről szólt. Sokan rótták le kegyeletüket az értelmetlenül elhunytak emléke előtt.

 

Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság - közlekedésbiztonsági konferencia

A 2009 október 20-án tartott közlekedésbiztonsági konferencia eredményei és tanulmányai.

 

Megemlékezés a közlekedési balesetek áldozatainak emlékművénél

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2009. november 03-án 11.30 órakor koszorúzással egybekötött megemlékezést tart a budapesti Flórián téren a Közlekedési Balesetek Áldozatainak Emlékművénél.

 

Közlekedésbiztonsági konferencia

2009 október 20-án a Rendőrségi Igazgatási Központban kezdődő közlekedésbiztonsági konferenciát, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szervezte a KTI, az OBB és a GRSP Hungary társszervezésében.

 

TISPOL ’Seatbelt’ uniós közúti ellenőrzés

Magyarországon 2009. szeptember 8-10. között a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a motorkerékpáros bukósisak használatát ellenőrzik a TISPOL „Seatbelt” kampánya keretében.

 

„Soha ne igyál ha vezetsz!” – kampány a kamerák sűrűjében

Nagy siker volt 2009 július 23-án a Diageo és az ORFK-OBB által szervezett sajtótájékoztató. Mika Hakkinen és dr. Bencze József közösen léptek fel az ittas vezetés ellen.

 

Vezessen mindig józanul – már negyedik alkalommal

A Diaego és a Rendőrség közös sajtótájékoztatója Budapesten, 2009. 07.23-án. Mika Häkkinen és Dr. Bencze József közösen végez alkoholszondás ellenőrzést a belvárosban.

 

Motoros közlekedésbiztonsági nyílt nap

Motoros közlekedésbiztonsági nyílt nap lesz szombaton, 2009. június 20-án, Heves megyében, a Brezova Tanyán.

 

Nagy siker volt a Motofest’09

A Hungaroringet szombaton elfoglalták a motorosok. Köszönhető mindez az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Hungaroring Sport Zrt. által szervezett Motofest’09-nek.

 

ORFK-OBB Motoros fesztivál programja

2009. június 6-án lesz a Hungaroringen a Motofest’09 motoros fesztivál. Már megvan a pontos program.

 

Motofest ’09 a Hungaroringen

2009. június 06-án nagyszabású rendezvénysorozat helyszíne lesz a Hungaroring. A Motofest ’09 nem csak a motorkerékpárosoknak, hanem az egész családnak tartalmas időtöltést kínál.

 

Ismertté váltak a „Zebra razzia” eredményei

2009.03.18-tól 04.05-ig tartott a rendőrség országos fokozott közúti ellenőrzése, amely a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek biztonságának fokozására irányult.

 

Húsvéti ellenőrzések

A Rendőrségi Igazgatási Központban az ORFK-OBB sajtótájékoztatót tartott, amelyen a húsvéti ellenőrzésekről, az első három hónap statisztikáiról és új eszközök beszerzéséről tájékoztattak.

 

Az IPMC

A rendőrmotoros csillagtúrák szervezéséről elhíresült nemzetközi szervezet története csaknem nyolc évtizedre nyúlik vissza.

 

A Salzburg Fórum regionális együttműködés

A Salzburg Fórum egy regionális belügyi együttműködés, mely az osztrák Szövetségi Belügyminisztérium informális kezdeményezését követően 2004 júliusában jött létre

 

CHARTA a józan közlekedésért

Ittas vezetés ellen nem csak a klasszikus rendőri ellenőrzés eszközeivel kell fellépni, hanem a közlekedésbiztonsági kommunikációs propagandának is az egyik kiemelt területe.

 

 
KERESÉS
Keresés a cikkekben
  
VEZETÉSI ÚTMUTATÓK / ORSZÁG
Mi ez? >>  Információ >>  
TISPOL

Tovább a szervezet honlapjára  >>
HÓNAP KÉPE

HÍRFIGYELŐ
Magyar hírek
Érdekes kisbalesetes statisztika
A vezetéstámogató rendszerek sem mindenhatóak
Drónok és felelősség
Fix sebességmérők telepítése
Lefoglalták a szabálytalan autókat
Egy 1990-es cikk, benne mai probléma is
Új amerikai rendőrautó
Hol kötelező a téligumi?
Módosultak a gázautó használati szabályok
Baleset veszélyes hamis autóalkatrészek
Rossz ablaktörlővel balesetveszély helyett
Látni és látszani - ablaktörlőteszt, számít a minőség
Ittas állapot stimulálása spéci szemüveggel
Mikortől öreg a gumiabroncs?
Legálisan is lehet xenon lámpát utólag beszerelni
ABT tuningautó töréstesztje
Nemzetközi hírek
ADAC nyárigumiteszt 2015
Téligumi teszt ADAC 2014/2015 szezon
Nyárigumiteszt 2014 szezon
5 csillagot kapott a Nissan Qashqai
SZAVAZÁS

Ön szerint mi lenne a célravezető a közlekedési morál javítása érdekében?

Fokozott rendőri jelenlét az utakon

Magasabb összegű büntetések

Szabály szigorítások

Alaposabb vezetőképzés


Facebook
 
Kulcsszavak: baleset-megelőzés, ittas vezetés, gyorshajtás, halálosbaleset, orfk-obb, közlekedésbiztonság, traffipax, zero tolerancia, legbiztonságosabb autók, helyszínibírság