2012. évi közbeszerzések
| GI
Motorkerékpárok, robogók, motoros védőruházat, és balesethelyszínelő eszközök is találhatók azon a listán, mely az ORFK-OBB idei közbeszerzési terveiről készült.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság éves költségvetésének  60 %-át különböző technikai eszközök és védőfelszerelések beszerzésére fordítja, míg a klasszikus prevenció végzésére a maradék 40 % áll rendelkezésre.

Az ORFK-OBB kifejezetten közlekedésbiztonsági jellegű beszerzései országos szintűek, a területi rendőri szervek működési feltételrendszerének javítására hivatottak. A ráfordított összegek az esetek jelentős részében a közbeszerzési határ fölé esnek, ezért ilyenkor a hatályos szabályozásnak megfelelően közbeszerzési eljárás kiírására kerül sor.

Az ORFK-OBB a 2012. esztendőt a „Motorkerékpárosok évének” nyilvánította, ennek megfelelően az idei programok és tevékenységi formák sorában a motorkerékpáros közlekedés biztonságának javítására a szokásosnál nagyobb figyelmet szentelnek.

Ezért talán nem meglepő, hogy az idei technikai beszerzések közül három kifejezetten a motorkerékpározással kapcsolatos: a szolgálati motorkerékpárok mellett robogók és motorkerékpáros védőruhák beszerzése is várható.

A fentiek mellett a balesethelyszínelő tevékenységet segítő eszközök (kerekes távolságmérő, fotófelszerelés) mellett fényvisszaverő prizmák beszerzése szerepel a tervek között.

 

Az ORFK-OBB 2012. évi összesített tervét – táblázatba foglalva – megtekintheti 


Vissza
  • Történelmi...

    A közúti halálozások számának alakulása Magyarországon 1957 és 2018...  

  • Hogyan tovább...

    Az Európai Unió közlekedésbiztonsága az új évtizedben. Várható célok és...  

  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...