Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Halálos vadbaleset
2011-09-09 08:56 | GI
Szarvassal ütközött egy autóbusz a 21-es főútvonalon Nógrád megyei Jobbágyi mellett. Halálos tömegszerencsétlenség lett a következménye.

Vadelütésekről sajnos gyakran értesülhetünk. Ezek a balesetek a többségükben anyagi kárral végződnek, esetenként azonban személyi sérülést, vagy éppen halált is előidézhetnek. Utóbbi történt a Nógrád megyei Jobbágyi mellett is.

Halálos kimenetelű vadbaleset Jobbágyinál
A rendőrségi adatok szerint 2011. szeptember 5-én reggeli fél hat körül egy menetrend szerinti Mercedes típusú autóbusz közlekedett a 21. sz. főúton Salgótarján felől Hatvan irányába. A 19. és 20. km szelvény között, egy enyhén balra ívelő kanyarban balról jobbra egy szarvastehén ugrott az úttestre, melyet az autóbusz a bal elejével elütött. Ezt követően az autóbusz jobbra letért az úttestről, majd egy fának is nekiütközött.

A baleset következtében az autóbuszban jobbra elöl utazó férfi a helyszínen életét vesztette, továbbá 7 utas súlyos, 27 fő pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

A balesetben a szarvastehén is elpusztult. A képen is látható módon a vadállat tetemét az autóbusz vezetőüléséből kellett kivágni a tűzoltóknak. A buszsofőr kiesett az autóbuszból, és szerencséjére súlyos sérüléssel úszta meg a balesetet. A helyszíni szemle teljes útzár mellett, a forgalom elterelésével történt. A helyszínen a szemlebizottság tagjain túl megjelent többek között az illetékes ügyész, az igazságügyi műszaki szakértő, az ügyeletes orvos, műszaki mentés szakemberei, és a vadásztársaság képviselője. 

Halálos kimenetelű vadbaleset Jobbágyinál
Jelenleg csak annyit lehet tudni, hogy az előzetes adatok alapján az autóbusz vezetője a jármű vezetésével kapcsolatban vélhetően KRESZ szabályt nem szegett meg, de hát a vizsgálat még hetekig, hónapokig is eltarthat, hiszen az ügyben nyomozást rendeltek el. Mindenesetre megdöbbentő és elgondolkodtató ez a tragédia. 

Halálos kimenetelű vadbaleset Jobbágyinál
A közutakon gyakran leselkednek olyan veszélyek a közlekedőkre, amelyekről sokaknak nincs tudomásuk, nem számítanak rá, vagy éppen nem foglalkoznak vele. Ilyennek számítanak a vadelütések, melyek különösen az éjszakai és a hajnali órákra jellemzők.

 

 A vadelütésekről

 


Vissza
  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...  

  • Baleseti helyzetértékelés július...

    2019. első hét havában gyakorlatilag valamennyi baleseti mutató kedvező értéket mutat az előző év azonos időszakával...  

  • Ismét nemzetközi ellenőrzés...

    A jövő héten a gyorshajtók kiszűrésére irányul a TISPOL „Speed” megnevezésű fokozott közúti ellenőrző akciója, mely kontinensünk túlnyomó részére kiterjed. ...