Szakmai nap a látásról, láthatóságról
2018-10-16 14:21 | ORFK-OBB
Az ORFK épülete adott otthont a rendezvénynek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Optikus Ipartestület 2018. október 16-án 09.00 – 15.00 óra között rendezte meg a „Látni és látszani közlekedésbiztonsági szakmai napot” a Rendőrségi Igazgatási Központ Auditóriumában. A szakmai napot Óberling József r. ezredes, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, valamint Stockinger- Bakonyi György, a Magyar Optikus Ipartestület optometrista szekció elnöke nyitotta meg.

Óberling József r. ezredes a köszöntötte a rendezvény résztvevőit, továbbá beszédében a társadalmi szerepvállalás és felelősségvállalás fontosságára helyezte a hangsúlyt. A közlekedésbiztonság ugyanis társadalmi ügy és társadalmi felelősség is egyben és eredményeket csak akkor lehet elérni, amennyiben fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte.

A konferencia azt a célt szolgálta, hogy szakmai előadók segítségével, a „Látni és látszani 2018- egymásért” kampány indulását megelőzően felhívja a figyelmet a balesetmentes közlekedés érdekében a látás és a láthatóság fontosságára. A szervezők a társadalmi felelősségvállalás szem előtt tartásával, a szakmai és a társadalmi összefogás erejében bízva erősítették a kampány sikerességét. A konferencia ideje alatt ingyenes szemészeti vizsgálatot biztosítottak a résztvevőknek és az épületben dolgozóknak egyaránt, továbbá személygépkocsi szimulátor kipróbálására is lehetőség nyílt.

Az ORFK-OBB részéről Berzai Zsolt r. alezredes, főtitkár tartott előadást a „Látni és látszani” kampány céljáról, jellegéről, valamint főbb tartalmi elemeiről az eddigi tapasztalatok ismertetése mellett. A „Látni és látszani 2018 – egymásért” kampány a 2018. október 17-i nyilvános sajtótájékoztatóval kezdődött és december 07-ig tart.

A rendezvényről fotók megtekinthetők a képgalériában. 


  • Sötétben hamarabb...

    A vezetés közbeni elalvás megelőzésében a mozgás és az éjszakai egészséges alvás sokat...  >>

  • Ír...

    Négy százalékkal csökkent tavaly az azt megelőző évhez képest Írországban a közúti balesetben elhunytak...  >>

  • Óvatosabban az...

    A téli időjárási körülmények és az adott útszakaszon történő felújítási munkák is nehezítik a közlekedést az M2-es...  >>