Rendőrmotoros képzés
2018-01-30 06:14 | ORFK-OBB
Az ORFK-OBB segítségével 2010 óta a Safety-Hungary fedett pályás téli rendőrmotoros vezetéstechnikai képzést tart. Így szezonon kívül is karbantarthassák a motorozók a szezonban megszerzett tudásukat.

A Safety-Hungary Motorkerékpár Vezetéstechnikai Továbbképző Központ 2008 eleje óta működik Budapesten a X. Kozma u. 3. sz alatt. Az oktatás tematikájának alapjait a Honda Motor közel 50 éves múltra visszatekintő motoros vezetéstechnikai továbbképző rendszer adja. A magyarországi létesítményen kívül világszerte 23 országban működnek a Honda tematikáját alkalmazó vezetéstechnikai oktatóközpontok. Az instruktorokat Törökországban és Távol-Keleten képezték ki.

Az oktatás legfőbb célja a vezetési tudás fejlesztése a biztonságos közlekedés érdekében. A 2-2000 nm-es kül- és beltéri szilárdburkolatú és 1500 nm terepoktatást lehetővé tévő tanpályákkal rendelkező modern létesítményben a motorosok biztonságos körülmények között tudják a közlekedési helyzeteket gyakorolni.

A Safety-Hungary képzi a Motoros Mentőszolgálat orvosait (sőt, több mint 4 éve a mentőszolgálat kérése alapján segít az új mentős kollégák kiválasztásában is). A kezdetektől részt vesz a SuliMoped Program diákjainak a továbbképzésében. Az elmúlt 2 tanévben 6-6000 diákot oktattak az iskolájukban, szintén az az ORFK-OBB-vel egyeztetett tematika alapján, kiegészítve szimulátoros gyakorlással.

 

Az ORFK-OBB együttműködés keretein belül idén is biztosítják a rendőrmotoros kollégák téli képzését A képzés egy napos, kifejezetten a motoros rendőröknek kialakított tematikán alapuló fedett pályás gyakorló képzés. A tréningen résztvevőknek ebédet, és a tanfolyam teljes ideje alatt korlátlan forró tea fogyasztását biztosítjuk térítésmentesen. 


  • Truck&Bus ellenőrzések...

    A tehergépkocsik és autóbuszok forgalmát ellenőrzik Európa 28 országában, közöttük Magyarországon...  >>

  • Részvétel kilenc európai...

    Idén a rendőrség a TISPOL által szervezett európai-szintű közúti ellenőrzések mindegyikében részt vesz. Íme a hazai végrehajtások...  >>

  • Felelőtlenség az...

    Januárban a személysérüléses közúti balesetek száma és a balesetben meghalt személyek száma nőtt, ugyanakkor az ittasan okozott balesetek arányában csökkenés...  >>