Közlekedési Kultúra Napja
2017-05-12 08:32 | GI
Az ORFK-OBB a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából számos programot szervezett, illetve a más által rendezett eseményhez csatlakozott.

A rendezvény napjának reggelén Kiss Csaba r. alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési osztály vezetője, az ORFK-OBB főtitkára részt vett a „Közlekedési Kultúra Napja” nyitórendezvényén, a MÜPA üvegtermében.

Ezt követően a New Step Fitness Táncstúdióval való együttműködésnek köszönhetően a népszerű szolnoki lánycsapat a 2016/2017. tanévben előadásaival országos bűn,- és balesetmegelőzési roadshow-n vesz részt. Az „Üzenet a biztonságért” produkció budapesti premierjének 2017. május 1-én 11.00 órakor a fővárosi Thália Színház adott otthont. Az előadáson 520 középiskolás diák és 30 fő meghívott vendég vett részt.

Végezetül a nap keretében az ORFK-OBB a kezdő vezetőket érintő balesetek visszaszorításának szükségességéről, lehetőségeiről nyilatkozott. Ennek hátterében az áll, hogy a legfrissebb hazai és nemzetközi kutatások alapján a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalok a közúti közlekedésük során vannak kitéve a legnagyobb veszélynek. Ezért az ORFK-OBB és a Ford Magyarország közös kampányt indított a fiatalok autóvezetési ismereteinek bővítése, a veszélyek tudatosítása, és a balesetek elkerülése érdekében. A május 11-én 15 órai kezdettel megtartott közös sajtótájékoztatón hazánkban még nem látott kreatív szemléltető eszközökkel és számítógépes szimulációkkal keltették fel az érdeklődők figyelmét. A sajtóeseménynek az InGame Esport Lounge és VR-arcade virtuális játékterme adott otthont a főváros VII. kerületében.

Az egyik legnépszerűbb, de mindenképpen a legszélesebb nyilvánosságot kapó esemény az volt, hogy Rákóczi Ferenc, a Rádió 1 Reggeli Show-jának népszerű műsorvezetője jelképesen örökbe fogadta a 10-es számú főútvonal 14+601 méterszelvényénél található „VÉDA kaput”, melyre 2017. május 11-én a reggeli műsor ideje alatt, azaz élő adásban került sor. A könnyed hangvételű eseményről, az örökbe adásról honlapunkon külön cikkben is írtunk, ahol néhány fénykép mellett a 001-es sorszámú oklevelet is megtekintheti. 


  • EDWARD Nap 2017-ben...

    Egyetlen ember se veszítse életét a közutakon 2017. szeptember 21-én! Ez a célja az Edward Nap ez évi...  >>

  • Speed akció Európában és...

    A héten európai szintű közúti ellenőrzésekre kerül sor. A TISPOL által szervezett akció a magyarországi úthálózatra is...  >>

  • Ajtónyitás? Csak...

    A parkoló gépkocsi ajtajának figyelmetlen kinyitása gyakran okoz súlyos sérülést a kerékpárosoknak – ezt támasztja alá egy német...  >>