VÉDA kapu örökbe adva!
2017-05-11 11:20 | GI
Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) 2017-ben is támogatja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által immár harmadik alkalommal meghirdetett „Közlekedési Kultúra Napja” megnevezésű eseményt.

Az ORFK-OBB a jeles napra való felkészülés keretében több programot valósított meg. Az egyik legnépszerűbb, de mindenképpen a legszélesebb nyilvánosságot kapó eseménye volt, hogy Rákóczi Ferenc, a Rádió 1 Reggeli Show-jának műsorvezetője jelképesen örökbe fogadta a 10-es számú főútvonal 14+601 méterszelvényénél található „VÉDA kaput”, amelyre 2017. május 11-én a reggeli műsor ideje alatt került sor.

A helyszíni élő bejelentkezés keretében Óberling József r. ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke rövid beszélgetést folytatott a műsorvezetővel, majd átadta az örökbefogadásról szóló oklevelet.

„Rákóczi Feri” ezzel az 1. számú oklevél tulajdonosa lett. Az oklevélen az alábbi szöveg olvasható:

„Alulírott ünnepélyesen tanúsítja, hogy Rákóczi Ferenc, a Rádió 1 Reggeli Show műsorvezetője örökbefogadja a 10-es számú főút 14,6 km szelvényénél található „VÉDA kaput”, és ezzel csatlakozik a „Közlekedési Kultúra Napja” 2017. évi programjához. Az örökbefogadó vállalja, hogy jókedvűen, figyelmesen, biztonságosan, a közlekedési szabályokat megtartva közlekedik, és az általa vezetett rádióműsorban erre kéri a közlekedőket.”

?

Az ORFK-OBB a VÉDA kapu örökbe adásával is fel kívánja hívni a figyelmet a közúti közlekedésbiztonság fontosságára, a gyorshajtások – mint legfőbb közúti gyilkosok – visszaszorításának szükségességére (lehetőség szerint a közlekedők önkéntes felismerésével, hozzájárulásával), továbbá arra, hogy a közúti közlekedési balesetek, a személyi sérülések és a halálos tragédiák megelőzése fontos közügy, mely nem nélkülözheti a közlekedők szabályokat tisztelő magatartását.

Az örökbe fogadást tanúsító oklevél megtekintése 


  • EDWARD Nap 2017-ben...

    Egyetlen ember se veszítse életét a közutakon 2017. szeptember 21-én! Ez a célja az Edward Nap ez évi...  >>

  • Speed akció Európában és...

    A héten európai szintű közúti ellenőrzésekre kerül sor. A TISPOL által szervezett akció a magyarországi úthálózatra is...  >>

  • Ajtónyitás? Csak...

    A parkoló gépkocsi ajtajának figyelmetlen kinyitása gyakran okoz súlyos sérülést a kerékpárosoknak – ezt támasztja alá egy német...  >>