LEGO a hazai prevencióban
2017-05-10 16:54 | GI
Mostantól a LEGO® City Rendőrkapitányság szettek is szerepet kapnak az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság prevenciós programjaiban.

2017. május 09-én a LEGO Hungária Kft. képviseletében Oláh Péter senior marketing menedzser 5 db  LEGO® City Rendőrkapitányság szettet adott át Óberling József rendőr ezredesnek az ORFK Teve utcai székházában. A szetteket az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (a továbbiakban: ORFK-OBB) fogja használni a rendőrség által szervezett, gyerekeknek, családoknak, köznevelési intézményeknek szóló edukációs, valamint prevenciós célú rendezvényeken. A LEGO Hungária Kft. célja, hogy ezekkel a szettekkel hozzájáruljanak ahhoz, hogy a következő generáció is minél emlékezetesebb élményt kapjon a Magyar Rendőrség komplex és felelősségteljes munkájáról.

„Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság minden olyan kezdeményezést szívesen fogad és támogat, amelynek célja a közlekedésbiztonság javítása, hiszen ez mindannyiunk közös érdeke. A közlekedésbiztonság megteremtése „csapatmunka”, hiszen a célok teljesítése kizárólag komplex fellépéssel valósulhat meg. A biztonságosabb környezet megteremtésében a különböző intézményeknek, multinacionális cégeknek, közlekedési társaságoknak, egyesületeknek, érdekképviseleteknek, valamint a közúti közlekedés minden egyes résztvevőjének fontos szerepe van. Ezért is öröm számomra, hogy a LEGO ezt a nagyon fontos célt tűzte ki. A felajánlott adományokat az ORFK-OBB által folytatott prevenciós tevékenység során fogjuk felhasználni, melynek segítségével sokkal hatékonyabban, és reményeink szerint minél több gyermek részére tudjuk majd eljuttatni a balesetmegelőzéssel kapcsolatos üzeneteinket” – mondta Óberling József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője.

„Számunkra kiemelten fontos, hogy a gyermekek a játék nyújtotta élmények mellett fejleszthessék készségeiket és problémamegoldó képességüket, továbbá hogy kreatív és játékos módon gyarapíthassák tudásukat. A balesetmegelőzés ennek a tudásnak a részét kell, hogy képezze, így az ezzel kapcsolatos ismeretek, üzenetek átadásában szeretnénk támogatni a Magyar Rendőrséget. LEGO® City készletek a városi életbe nyújtanak bepillantást, amelynek nélkülözhetetlen részét képezi a Rendőrkapitányság és a rendőri munka. Bízunk benne, hogy az ORFK-OBB számára átadott szettek segítenek a gyermekeknek, hogy még könnyedebb, kreatívabb és vizuálisabb módon ismerkedhessenek meg a rendőri hivatással és a rendőrség által végzett felelősségteljes munkával ” – mondta Oláh Péter, a LEGO Hungária Kft. senior marketing menedzsere. 


  • Nyaralásra is...

    Az ORFK-OBB és partnerei a nyári autózás kapcsán fontos részletekre hívja fel az autósok...  >>

  • Kisgyermek...

    A kisgyermekeknél még egyáltalán nem fejlődik ki a veszélyérzet. Ezért az udvaron, a parkolókban és a strandok közelében is fokozottan kell figyelni...  >>

  • Kezdő vezetők...

    Milyen baleseteket okoznak a kezdő vezetők? A statisztikai adatokból a vezetési gyakorlat hiánya, a rutintalanság egyértelműen kimutatható, de az ittasan okozott...  >>