Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Ülésezett az ORFK-OBB
2016-10-13 17:40 | GI
Az ülésen bemutatták az új társelnököt és koordinációs testületi tagokat, elemezték a közúti baleseti helyzetet, és más, a közúti közlekedésbiztonságot befolyásoló területekről is esett szó.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának kibővített elnökségi ülését 2016. október 11-én 13.30 órai kezdettel tartották meg az ORFK Budapest XIII. ker. Teve utcai épületének főkapitányi tárgyalójában.

Az ülésen az elnökség mellett az úgynevezett koordinációs testület tagjai is megjelentek, akik a közúti közlekedésbiztonsági munkában érintett szervek, szervezetek, érdekképviseletek, társaságok stb. részéről segítik az ORFK-OBB munkáját (az ORFK-OBB vezető tisztségviselőinek teljes listája honlapunk „Magunkról” c. fejezetében tekinthető meg).

Az ülést Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, az ORFK Közbiztonsági Főigazgatója, az ORFK-OBB alelnöke nyitotta meg, köszöntve a megjelenteket, s ismertetve a napirendi pontokat. A megnyitó után bemutatásra kerültek azok az új vezető tisztségviselők, akik első alkalommal vesznek részt az ORFK-OBB ülésén, s ezt követően kapcsolódnak be az együttes preventív munkába.

Az ORFK-OBB társelnöke lett Dr. Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára. A koordinációs testület két új taggal bővült: Dr. Nemes-Nagy Tiborral, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával, valamint Dr. Becsey Zsolt Lászlóval, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkárával.

A kibővített elnökségi ülésnek két fő napirendi pontja volt.

Óberling József r. ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke Magyarország közúti közlekedésbiztonsági helyzetének alakulásáról számolt be a 2016. I-IX. havi adatok alapján. Az előzetes baleseti statisztikai adatokról, a jelenlegi trendekről napokon belül honlapunkon is részletesen beszámolunk.

A rövid lényeg: a 2016. év eddig eltelt kilenc havának előzetes adatai alapján csekély mértékben, 1,2%-kal több személyi sérüléssel járó közúti balesetet okoztak hazánk közútjain, ugyanakkor a balesetben meghalt személyek száma több mint 10%-kal, a súlyosan sérült személyek száma pedig 1,8%-kal csökkent.

A második napirendi pontot a közlekedési ügyekért felelős szaktárca képviseletében dr. Mosóczi László NFM helyettes államtitkár terjesztette elő. A helyettes államtitkár úr ismertette mindazokat a jövőben tervezett intézkedéseket, melyek a közúti közlekedésbiztonsági helyzet további javítására, valamint a forgalom áramlásának elősegítésére irányulnak. 


Vissza
  • Ajtónyitásos kampány...

    A gépjárművezetők 13%-a soha nem néz körül, mielőtt megállást követően kinyitja az ajtót....  

  • Tragédia...

    A robbanómotor meghajtású kerékpárok vezetése speciális kockázatokkal...  

  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...